Meer sneeuwbuien op komst, ook maandag overlast door winterweer verwacht

10 december 2017 om 18:00 • Aangepast 20 november 2020 om 19:54
nl
Het winterse weer zal ook maandag problemen veroorzaken. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers de hele dag rekening moeten houden met gevaarlijke rijomstandigheden en adviseert mensen zo mogelijk thuis te werken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

VOOR ACTUELE INFORMATIE OVER MAANDAG: Vijf tot tien centimeter sneeuw op komst, code oranje vanwege gladheid vanaf 12.00 uur

Nadat de sneeuw Nederland zondag al wit had gekleurd, bereikt maandagmiddag een nieuw sneeuwgebied het zuiden van het land. Deze sneeuw breidt zich in de loop van de middag over het land uit, meldt het KNMI.

Wachten op privacy instellingen...

De sneeuw kan volgens Rijkswaterstaat leiden tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden en grote vertragingen, vooral in de avondspits. Zondagnacht en maandag tijdens de ochtendspits kan het ook glad worden, dat komt door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten.

Minder treinen en vluchten

De NS laat maandag net als zondag minder treinen rijden vanwege de verwachte sneeuw. Door minder treinen ontstaat volgens NS meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers naar verwachting zeer groot zijn.

De KLM heeft wegens de verwachte sneeuw voor maandag 122 vluchten gecanceld. Het zijn vooral retourvluchten naar Europese bestemmingen die niet doorgaan, zo liet een woordvoerster weten.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.