Vijf tot tien centimeter sneeuw verwacht, code oranje vanwege gladheid

11 december 2017 om 11:33 • Aangepast 20 november 2020 om 19:54
nl
Het KNMI verwacht dat er maandag lokaal in onze provincie vijf tot tien centimeter sneeuw gaat vallen. Sinds elf uur geldt daarom weercode oranje vanwege gladheid onder meer in Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

LEES OOK: Het sneeuwt, Brabant zet zich schrap voor code oranje [LIVEBLOG]

Het KNMI waarschuwt voor ‘grote risico's voor weggebruikers’. Het advies is om rij- en reisgedrag aan te passen. En rekening te houden met langere reistijden op de weg en in het openbaar vervoer. De waarschuwing voor extreem weer is onze provincie tot middernacht van kracht.

Wachten op privacy instellingen...

Ook voor maandagochtend vroeg waarschuwde het KNMI al voor gladheid door bevriezing van sneeuwresten. Tot 11.00 uur was daarom nog de waarschuwing code geel van kracht. Overal in de provincie zijn strooiwagens op pad gestuurd om problemen op de doorgaande wegen zoveel mogelijk te voorkomen.  Ook zondag was code oranje van kracht vanwege gladheid door de sneeuw.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Rijkswaterstaat waarschuwde weggebruikers zondag al voor gevaarlijke rijomstandigheden. Zij adviseerde daarom wanneer mogelijk  thuis te werken

Wachten op privacy instellingen...


Ook in de rest van het land
De sneeuw trekt gedurende de maandagmiddag het land over in noordelijke richting. Vanaf 14.00 uur geldt voor alle provincies, behalve de drie noordelijke, code oranje.

In de provincies Groningen, Friesland en Drenthe is de waarschuwing voor extreem weer vanaf 17.00 uur maandagmiddag van kracht.

Minder treinen
De NS laat maandag net als zondag minder treinen rijden vanwege de verwachte sneeuw. Tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers naar verwachting zeer groot zijn. Rond kwart over elf riep de NS reizigers op zo vroeg mogelijk naar huis te gaan.

Wachten op privacy instellingen...

Vlieg je maandag vanaf Eindhoven Airport houd dan de website van de luchthaven in de gaten. Mogelijk zijn vluchten vertraagd door de sneeuw. Een woordvoerder van de luchthaven liet maandagochtend vroeg weten dat de sneeuwploegen op de luchthaven vanaf tien uur paraat zouden staan.

Wat de precieze gevolgen van het weer zullen zijn voor het vliegverkeer kon ze maandagochtend vroeg nog niet zeggen.  

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.