Veertien maanden cel en tbs voor kinderlokker Jack S. die jonge meisjes lastigviel

11 december 2017 om 14:03
De 'wraakvader' kreeg uit verschillende hoeken steun.
De 'wraakvader' kreeg uit verschillende hoeken steun.
De digitale kinderlokker Jack S. is maandag door de rechtbank van Den Bosch veroordeeld tot 14 maanden cel en tbs met dwangverpleging. Ook mag hij vijf jaar geen contact hebben met zijn slachtoffers. Hij viel meerdere meisjes lastig, in januari werd hij door de vader van één van die meisjes, Mario Haazen, in elkaar geslagen.
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

De rechtbank ging bijna volledig mee met de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden. Het OM eiste vijftien maanden cel en tbs met dwangverpleging.

LEES OOK: Jack S. viel meerdere meisjes lastig: 'Ik vind het weerzinwekkend wat ik heb gedaan'

Sekswebsites
Jack S. plaatste in april vorig jaar advertenties op sekswebsites met daarop foto's en teksten van de 13-jarige dochter van zijn ex-vriendin. Hij deed het voorkomen alsof het meisje zich aanbood voor seksuele handelingen. Verder nam hij de accounts van het meisje op Facebook en Instagram over. Volgens de verdachte deed hij dit omdat hij kwaad was op de moeder van het slachtoffer die de relatie met hem had verbroken.

In januari bedreigde hij zijn ex-vriendin. Hij appte haar een dreigende tekst en maakte gebruik van een profielfoto waarop een meisje met een bloedende schotwond in het hoofd te zien was. Eerder hij de besloten achtertuin van een woning van een minderjarig meisje in om daar bloemen en chocolade voor haar neer te leggen. Daarnaast had de verdachte kinderporno in zijn bezit.

Mishandeld door Haazen
Jack S. werd in januari van dit jaar flink mishandeld door Mario Haazen omdat S. achter de dochter van Haazen aan zat. Het meisje dacht dat ze via Facebook een leuk 17-jarige vriendje had ontmoet. In werkelijkheid was het de 47-jarige Jack S. De tbs'er vroeg het meisje om naaktfoto's. Hij stuurde haar chocolade en rozen en probeerde met haar af te spreken.

LEES OOK: Vader mishandelt man die dochter online stalkte

Na een klopjacht van twee weken, kwam Mario Haazen de tbs'er tegen op de Grote Beek in Eindhoven. Hij sloeg hem in elkaar, vermoedelijk met een sneeuwschuiver. S. liep sneeën op aan zijn been en hoofd en brak beide onderarmen. Hij lag daardoor maanden in het ziekenhuis.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...