Sneeuwval legt Brabant lam: verkeer stapvoets, bussen teruggeroepen

11 december 2017 om 11:47 • Aangepast 20 november 2020 om 19:53
nl
Op de snelwegen in Brabant is er geen doorkomen meer aan. Plaatselijk is het spiegelglad, waarschuwde de ANWB om iets voor twaalf uur maandagochtend. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) is in heel Brabant de snelheid eruit. In Zuidoost-Brabant heeft Hermes alle bussen teruggeroepen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht rijdt het verkeer in beide richtingen stapvoets over zo'n 60 kilometer'', zegt een woordvoerder van de ANWB. "Vrachtwagens komen in het glooiende landschap soms nauwelijks vooruit.''

Bij knooppunt de Hogt is de A2 in de richting Maastricht rond halfeen zelfs dicht als gevolg van de gladheid, zo laat de VID weten. Verkeer richting Venlo kan keren bij Eersel, afrit 30.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wat het openbaar vervoer betreft, is het al niet veel beter. De NS roept reizigers op zo vroeg mogelijk naar huis te gaan. En busvervoerder Hermes roept alle bussen in de regio Zuidoost-Brabant terug. Het gaat om 180 bussen. "Het is te gevaarlijk, te glad", aldus een woordvoerder van Hermes.   

Bij Hermes zien ze het van dichtbij misgaan. "Verschillende vrachtwagens komen hier bij ons kantoor dat bij de Berenkuil zit al niet meer omhoog." Ook busmaatschappij Arriva heeft in Oost-Brabant, Tilburg en Waalwijk alle bussen teruggehaald.

Ga niet de weg op
Ook Rijkswaterstaat waarschuwt voor zeer gevaarlijke rij-omstandigheden door de sneeuw en roept weggebruikers op maandagmiddag en -avond niet de weg op te gaan als dat niet per se nodig is. De dienst zet om de gladheid te bestrijden al het beschikbare materieel en personeel in. Naast strooiwagens en sneeuwschuivers worden ook zogenoemde calamiteitenmachines gebruikt. Die bestrijden ijsplaten op de weg met een warme zoutoplossing.

Ben je nu op je werk of ergens anders en wil je naar huis houd dan goed de weersverwachting en verkeersinformatie in de gaten te houden, is het advies. Het KNMI gaf eerder al voor heel het land code oranje af vanwege de sneeuw.

CHECK ONZE LIVEBLOG VOOR ALLE ACTUELE INFO

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.