'PSV was onthutsend slecht', broertjes Van de Kerkhof hebben het helemaal gehad met Pereiro

11 december 2017 om 12:09 • Aangepast 20 november 2020 om 19:53
nl
PSV kreeg er zondag en maandag voor de dikke nederlaag bij Ajax (3-0) al van langs in de media. Willy en René van de Kerkhof deden er maandagmorgen een schepje bovenop. 'Het was onthutsend slecht' en 'een terechte, dramatische nederlaag'. De gebroeders maakten in het Omroep Brabant-programma Wakker! van hun hart geen moordkuil.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Niek de Vries
Geschreven door

“Je moet jezelf niet aanpassen aan Ajax. Het was onthutsend zwak, de eerste helft was PSV onwaardig”, aldus René. “Ze kwamen er niet aan te pas. Het was verschrikkelijk slecht.”

'Geen verklaring'
Willy onderschreef de woorden van broerlief. Maar waar lag de wanprestatie van het team van trainer Phillip Cocu nu aan?

“Ik denk dat de meeste mensen er geen verklaring voor hebben. De ploeg begon met zes verdedigers, terwijl ze niets te verliezen had. PSV stond met tien punten voor! Vijf zes aanvallers erin, zou ik zeggen. Iedereen was verrast door de opstelling. PSV zat niet in de wedstrijd, Ajax was veel agressiever.”

'Cocu te voorzichtig'
“Cocu was te voorzichtig”, wreef René er nog even in. De voormalige rechtsbuiten hoopt dat de koploper in de eredivisie zijn lesje heeft geleerd, want woensdag staat alweer de wedstrijd tegen het uit altijd lastige FC Groningen op de rol.

“De spelers kunnen zich dan revancheren, maar dan moet er toch een ander team staan. Met de wil om te winnen.”

'Pereiro met neus op feiten drukken'
Eén speler hoeft wat Willy betreft in het Noordlease Stadion in Groningen zijn trainingspak vooralsnog niet uit te trekken: Gaston Pereiro. “Het is een geweldige voetballer, maar hij laat het al weken niet zien. Waarom komt hij er steeds in? Ik denk dat het verstandig is als hij eens met de neus op de feiten wordt gedrukt. Hij speelt al weken matig."

"Ik denk dat er iemand in moet worden gezet die bereid is om tweehonderd procent te geven. Ik denk dat je dit soort spelers niet meer moet hoeven te motiveren voor zo’n topwedstrijd, maar die motivatie was gisteren ver te zoeken.”

'Platte kar in de schuur'
Het optimisme van de afgelopen weken heeft bij veel PSV-fans, en dus ook bij de gebroeders Van de Kerkhof, een deuk gekregen. Willy', de stofzuiger van voorheen: “De platte kar moet nog maar even in de schuur blijven, al hebben we nog wel een riante voorsprong van vijf punten op AZ en zeven op Ajax. Het valt dus nog wel mee. Maar ik had in Amsterdam graag een opportunistischer PSV willen zien.”

De wedstrijd op FOX Sports werd overigens door ongeveer een miljoen mensen bekeken, een kijkersrecord. Er waren uiteraard ook fans van PSV in de Amsterdam Arena als ze niet waren gestrand in de sneeuw. Een aantal anderen bekeek de topper, dichter bij huis, in het eigen Philips Stadion. Ook de makers van psvinside.nl waren niet te spreken over het spel van de lijstaanvoerder. Zij stonden dus niet alleen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.