‘We kunnen nu eindelijk wat terug doen voor de voedselbank!’

11 december 2017 om 17:34 • Aangepast 20 november 2020 om 19:52
nl
Met een boodschappenkar vol producten komen Dylan en zijn moeder Anne naar ons inzamelpunt bij de Jumbo Foodmarkt in Breda. Het kan er nu vanaf, maar dat was ooit anders. Anne was zelf klant bij de voedselbank.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

"Het is een hele drempel die je over moet om je aan te melden bij de voedselbank", vertelt ze. En als je eenmaal klant bent, is het nog steeds moeilijk. "Zeker als je een paar kinderen hebt rondlopen. Die moet je vaak ‘nee’ verkopen als ze iets willen eten. Je kan het simpelweg niet betalen en als het pakket op is, is het op. Verschrikkelijk."

Steentje bijdragen
Een van die kinderen die ‘nee’ te horen kreeg, is Dylan. Hij is dan ook blij dat hij de voedselbanken nu kan helpen. "Ik heb gezien hoe het is om in de bijstand te zitten en klant te zijn bij de voedselbank. Nu kunnen we eindelijk iets terug doen voor de mensen die in eenzelfde situatie zitten en ons steentje bijdragen."

Iedereen blij
Moeder Anne weet hoeveel een blik soep of een pot pasta voor iemand kan betekenen. "De mensen zijn er heel blij mee. De voedselbanken trouwens ook. Die kunnen door die donaties ook volgend jaar veel mensen helpen."

Nu Anne het beter heeft, geeft ze dus maar wat graag aan onze actie. Daar zijn we maar wat blij mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.