Dankzij de sneeuw voor een prikkie naar The Prodigy in 013

11 december 2017 om 19:28 • Aangepast 20 november 2020 om 19:52
nl
Terwijl maandag in Brabant scholen eerder dichtgingen, mensen thuis werkten en bussen niet meer reden, heeft concertzaal 013 in Tilburg besloten het concert van de Britse supergroep The Prodigy ondanks het weer, gewoon door te laten gaan. Veel tickets belandden vanwege de sneeuw in de verkoop, maar daardoor kunnen anderen toch nog voor een habbekrats naar hun favoriete act.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Ondanks de weersomstandigheden zal het concert van The Prodigy vanavond in 013 gewoon doorgang vinden. Hou er in ieder geval rekening mee dat je meer tijd nodig hebt voor je reis en bereid je goed voor voordat je van huis gaat”, schrijft 013 maandagmiddag op de website.

Veel concertgangers durfden de reis naar Tilburg niet aan en hebben toch maar hun kaartje te koop gezet. Met als gevolg dat sommige liefhebbers op het laatste moment voor een prikkie een kaartje konden kopen, bijvoorbeeld via website Ticketswap. Het concert van The Prodigy was eigenlijk uitverkocht, en kostte bijna 55 euro.

Wachten op privacy instellingen...

Niet iedereen is blij met de beslissing van de concertzaal. “Het is vrij onverantwoord om mensen met code rood te laten reizen voor een show”, schrijft Jessie op Twitter. De concertzaal heeft vaker zo'n situatie meegemaakt. “Er wordt wel wat extra gebeld vandaag en niet iedereen is blij. Het is een beetje fifty-fifty.”

Wachten op privacy instellingen...

500 kaartjes
013 heeft extra personeel ingezet om te zorgen dat bezoekers niet lang in de kou hoeven te staan. Ook zijn de wachtrijen sneeuwvrij gemaakt.

Volgens een medewerker gingen er zo’n vijfhonderd kaarten op het laatste moment in de verkoop, een enorm aantal. “Ik hoorde zelfs dat iemand voor 12 euro nog een kaartje heeft gekocht”, zegt hij. “De meeste kaartjes zijn ook weer doorverkocht, dus het gaat vast meevallen met de afmeldingen vanavond. De sfeer zit er in ieder geval goed in.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.