Surfend over sneeuw: Brabantse jongens ‘snowkiten’ over Bredaas weiland

11 december 2017 om 21:04
nl
Met volle snelheid schoten Roman en Toon maandag over een weiland in Breda. De jongens waren aan het ‘snowkiten’. Met een snowboard of ski’s jezelf laten voorttrekken door een grote vlieger. Kitesurfen, maar dan in de sneeuw in plaats van op het water. Een toevallige voorbijganger besloot de razendsnelle sneeuwpret vast te leggen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

“Dit was voor ons ook de eerste keer”, zegt Roman Segers lachend. Samen met zijn Bredase vriend Toon gaat hij regelmatig kitesurfen aan zee. Met een surfplank laat je jezelf dan voorttrekken door een grote vlieger.

“Maar we hadden niet zoveel tijd en de zee is nog best een stukje rijden. Toen besloten we om te gaan snowkiten”, vertelt Roman. “We hebben een mooi weiland uitgezocht waar niet veel anderen mensen waren en toen zijn we begonnen.”

'Hard op de grond vallen'
Met volle snelheid schoten Roman en Toon maandagmiddag over het weiland in de buurt van de Bredase wijk Haagse Beemden. “Het is nog best een verschil met kitesurfen”, zegt de Bredase Roman.

“Als je op zee valt, dan land je in het water. Maar zo op de sneeuw kun je best hard op de grond vallen. Het is een vorm van vrijheid. Je voelt de kracht van de wind in je kite. Je bent één met de natuur."

Wandelaar filmt snowkiters
Terwijl de jongens druk bezig waren met snowkiten, liep Bert Koot voorbij. Hij besloot de sportievelingen vast te leggen. “Ik was aan het wandelen en toen zag ik die vliegers. Dat zag er wel gaaf uit zeg”, vertelt Bert.

Roman en Toon willen het vooral een beetje nuanceren. “Wat wij doen is nog helemaal niet interessant. Wij zijn maar beginnelingen”, vertelt Roman.

“Je moet op internet maar eens zoeken naar snowkiten, dan zie je pas gave acties voorbij komen. Het is wel supertof om te doen. Ultieme vrijheid.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.