Wegen kunnen nog glad zijn, maar grootste problemen lijken voorbij: 'Niet zo chaotisch als maandag'

11 december 2017 om 23:59 • Aangepast 20 november 2020 om 19:52
nl
Reizigers moeten dinsdagochtend goed blijven opletten als ze de weg op gaan. De wegen zijn mogelijk nog spekglad. Daarvoor waarschuwen Rijkswaterstaat, het KNMI en de VerkeersInformatieDienst (VID). De grootste problemen lijken na maandag wel voorbij, maar winterse neerslag kan dinsdagochtend voor overlast zorgen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

“Er worden wel wat naweeën van maandag verwacht”, vertelt Frank Boer van de VID. De sneeuwresten van maandag zijn mogelijk bevroren en dat kan zorgen voor gladde wegen.
“In de spits zal het dus nog even moeizaam gaan. We verwachten wel een moeilijke ochtend.”

Hagel, natte sneeuw en regen
Rijkswaterstaat verwacht dinsdagochtend hagel, natte sneeuw en regen. Op Twitter roept zij reizigers op om alert te zijn als ze de weg op gaan. Het KNMI geeft een soortgelijk weerbeeld.

Volgens het weerinstituut zorgen winterse buien nog voor overlast. Ook zij wijst erop dat sneeuwresten voor gladheid kunnen zorgen.

Normale dienstregeling op het spoor
Op het spoor start NS dinsdagochtend volgens de normale dienstregeling. De reisorganisatie geeft aan dat ze ‘alles uit de kast haalt om het treinverkeer normaal te laten rijden’.

In de loop van de middag wordt het dinsdag beter. Volgens het KNMI wordt het op de meeste plaatsen droog.

Het vermoeden is dat de situatie op de weg en op het spoor dinsdagochtend rustiger zal verlopen. “Dinsdagochtend wordt nog steeds een beetje vervelend”, zegt Boer. “Maar zeker niet zo chaotisch als maandag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.