‘Dit is niet mijn jaar, maar ik kom terug’, Nieky Holzken gooit handdoek niet in de ring

12 december 2017 om 05:37 • Aangepast 20 november 2020 om 19:52
nl
Na de derde nederlaag in een jaar tijd werd gesuggereerd dat er een eind komt aan de kickbokscarrière van Nieky Holzken. Niets is minder waar. “Ik wil sterk blijven en kom terug”, meldt de kickbokser uit Helmond vastberaden op zijn Instagrampagina.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Holzken verloor zaterdag in Rotterdam Ahoy van Alim Nabiyev uit Azerbeidzjan. Vooraf was hij vol goede moed en optimistisch gestemd. Na afloop had Holzken geen tijd of zin om de pers te woord te staan. Op Instagram en Twitter heeft de Helmonder inmiddels wel gereageerd.


Sportief verliezer
Natuurlijk is Holzken teleurgesteld, maar hij toont zich ook een sportief verliezer. Over zijn tegenstander: “Hij heeft goed gebokst. Alle respect voor hem en van harte gefeliciteerd. Ik hoop je gauw weer eens te zien.”

Volgens de voormalig wereldkampioen kickboksen in het weltergewicht zat het er allemaal wel in, maar kwam het er in het duel met Nabiyev niet uit. “Ik kwam te laat op gang. Ik heb enkele topjaren achter de rug. Dit is duidelijk niet mijn jaar, maar ik kom terug”, aldus Holzken, die het niet kan laten zijn criticasters van repliek te dienen.

Still going strong’
“Voor iedereen die denkt dat ze beter dan mij zijn: proficiat. Ik heb weliswaar drie keer achter elkaar verloren, maar ik ben geen enkele maal neergegaan en raakte niet één keer geblesseerd. Ben ‘still going strong’. Het enige wat me nu te doen staat is om de echte Nieky Holzken terug te vinden. Dan ben ik weer een gevaar voor iedereen.”

Steun van fans
Holzken hoeft zijn comeback niet alleen te bewerkstelligen. 'Zelfs' Nabiyev steekt hem een hart onder de riem. “Ik hoop dat je je hart niet verliest.” Hierover gesproken: Nathellie, de vrouw van de bijna 34-jarige Holzken, reageert met een liefdesverklaring. Dan moet het toch goed komen? Ook tal van fans van de kickbokser laten weten dat ze trots zijn op hem en nog steeds vertrouwen hebben.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.