'Ex-medewerker beschuldigde Van Mossel Groep vals van fraude, man brak in op computers collega's'

12 december 2017 om 09:21
nl
De ex-medewerker die het autobedrijf Van Mossel Groep in Waalwijk in een brandbrief beschuldigde van grootschalige fraude, brak in op accounts van collega's om zo bewijs te creëren. Dat zegt het autobedrijf na een onderzoek dat het bedrijf zelf heeft laten doen door een forensisch onderzoeksbureau. Het bedrijf gaat juridische stappen tegen de man ondernemen.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

In december verstuurde de ex-medewerker de brandbrief anoniem naar onder meer de Belastingdienst, de Rabobank en andere zakenpartners van het autobedrijf. In de brief werd verteld dat het bedrijf onder andere factuurdata zou aanpassen, bewust btw zou ontduiken en leaseauto's zou registreren op namen van werknemers.

Eric Berkhof, algemeen directeur van de Van Mossel Groep, sprak dit direct al tegen. Hij vermoedde dat een oud-werknemer leugens verspreidde. Dit vond hij te gek voor woorden. Het bedrijf heeft een forensisch onderzoek laten doen om er zeker van te zijn. Volgens hem heeft de brief het bedrijf schade toegebracht.

LEES OOK: Brandbrief over ‘megafraude’ bij autogigant Van Mossel in Waalwijk

Computers in beslag genomen
Met behulp van politie en justitie werden zijn computers in beslag genomen. "Hij bleek de afgelopen maanden in accounts van collega’s te hebben ingebroken om zodoende 'bewijs' te creëren voor zijn beschuldigingen", laat het autobedrijf weten. Volgens de Van Mossel Groep handelde de man uit frustratie en waren zijn daden een 'roep om aandacht'. De man zou al al enige tijd psychische problemen te hebben.

Volgens Berkhof is het een 'bizar verhaal en een groot persoonlijk drama voor de medewerker'. De man werd op staande voet ontslagen. De Van Mossel Groep heeft de man aangeraden hulp te zoeken en zegt daarbij te zullen helpen als dat mogelijk is. Omdat de ex-medewerker dat niet doet, gaat het bedrijf juridische stappen tegen hem ondernemen. "Dit wordt een rechtszaak", zegt Berkhof.

Spoorloos verdwenen
Volgens het bedrijf is de ex-medewerker nu spoorloos verdwenen, ook voor zijn familie. "Hij heeft nog een auto van de zaak. Die proberen we nu weer te vinden", zegt Berkhof.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.