Geen voedselbank in gemeente Gemert-Bakel, wel in elke kern een inzamelpunt

12 december 2017 om 11:14
nl
De actie Samen voor de Voedselbank is in volle gang. Op meer dan honderd plekken door Brabant worden producten ingezameld voor de voedselbanken. Mario van Dinther van Omroep Centraal in de gemeente Gemert-Bakel meldde zich meteen aan om te helpen. Hij had grootse plannen: in iedere kern van de gemeente moest een inzamelpunt komen.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Dat kreeg hij voor elkaar, want de omroepman is al meer dan dertig jaar actief in de regio en heeft daardoor zo zijn netwerk. Dagelijks roept hij in zijn radio-uitzending op Omroep Centraal op om spullen af te komen geven:

"Ik vind het een goede geste. Je ziet dat er een heleboel burgers zijn die het minder hebben en dan denk ik dat je als lokale omroep je steentje bij moet dragen."

Champignonkwekerij
Het is voor het eerst dat er in elke kern van de gemeente Gemert-Bakel een inzamelpunt is. Een van die punten is bij de champignonkwekerij van Pieter van den Boomen. Daar is een hele ruimte beschikbaar gesteld, maar veel dozen met lang houdbaar voedsel staan er nog niet.

"De hele ruimte mag vol komen te staan, dus mensen kunnen komende dagen gewoon binnenlopen", vertelt Pieter.

Pasjessysteem
In de gemeente Gemert-Bakel is er geen voedselbank. Mensen met een minder dikke portemonnee kunnen gebruik maken van een pasje waarop geld staat om boodschappen te doen.

"Zeventwintig mensen maken daar gebruik van", vertelt Mario. "Dat verbaast me. Ik sprak laatst de wethouder en die vertelde dat er ongeveer vierhonderd mensen in de gemeente gebruik maken van de kerstpakketten die bedoeld zijn voor minima. Dat geeft maar weer aan dat er een taboe op heerst. Mensen durven er niet voor uit te komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.