Man wurgt ex-partner en laat haar onder laken achter op bureaustoel: 12 jaar celstraf

12 december 2017 om 11:43
nl
Een 56-jarige man uit Geertruidenberg heeft dinsdag van het gerechtshof in Den Bosch twaalf jaar celstraf gekregen omdat hij zijn ex-partner om het leven heeft gebracht. Hij wurgde de vrouw en liet haar dood in zijn woning achter.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het slachtoffer werd op 21 januari 2014 in de flat van haar ex gevonden. Ze lag onder een tafelkleed, op een bureaustoel in de studeerkamer van de man. De vrouw was toen al vier dagen dood.

Blaffende hond
Familieleden werden getipt door buurtbewoners, die de hond van de vrouw hoorden blaffen. Ook was de vrouw sinds 17 januari niet meer gezien en kwam ze niet opdagen bij afspraken, waaronder een sollicitatiegesprek.

De man en de vrouw bleken al langer problemen te hebben. De man dreigde haar wat aan te doen en zelfmoord te plegen als zij bij hem weg zou gaan. Begin januari verliet ze uiteindelijk wel hun gezamenlijke woning met hulp van de politie.

LEES OOK: Dode vrouw (50) gevonden in woning aan Ravelijn in Geertruidenberg, 52-jarige partner opgepakt

Man ontkent
De 56-jarige man ontkent zelf dat hij haar heeft gedood, maar volgens het hof is er voldoende bewijs dat hij dit wel heeft gedaan. Er zijn DNA-sporen van hem gevonden in haar hals. Ook lagen er in de flat verschillende persoonlijke spullen van de vrouw. Ook was haar hondje daar.

De man heeft in hoger beroep dezelfde straf gekregen als de rechtbank hem twee jaar geleden oplegde. Hij is veroordeeld voor doodslag. Er is geen bewijs dat hij van tevoren van plan was om haar te doden, dus gaat het niet om moord. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.