PSV-coach Cocu wil na tik bij Ajax reactie zien tegen Groningen

12 december 2017 om 16:46 • Aangepast 20 november 2020 om 19:51
nl
PSV ging zondag hard onderuit tegen Ajax, woensdag krijgt het een kans om herstel te tonen. De Eindhovenaren spelen tijdens de midweekse speelronde in de eredivisie een uitwedstrijd tegen FC Groningen.
Profielfoto van Fabian EijkhoutProfielfoto van Paul Post
Geschreven door
Fabian Eijkhout & Paul Post

"Een nederlaag slikken tegen een directe concurrent, dat is heel even een tik. Wat dat betreft is het fijn we heel snel weer een wedstrijd spelen. Dat geeft de mogelijkheid om een reactie te geven", zegt Cocu een dag voor het duel met FC Groningen. "Dat leeft ook wel enorm in het team. Nu is het belangrijkste: wat ga je woensdag doen als team zijnde."

"Na zo’n grote reeks van overwinningen komt er een moment dat het eindigt", vervolgt de PSV-trainer. "Dat is nu. Daarna is het belangrijk wat de reactie is na zo’n wedstrijd, daar gaat het om. We zijn een sterk team en zijn naar elkaar toegegroeid. Nu kunnen de spelers laten zien dat ze het kunnen vertalen naar het veld."

'Moet beter zijn dan zondag'
Cocu weet niet wat hij moet verwachten in Groningen. "Dat is soms lastig te voorspellen. We analyseren tegenstanders met regelmaat, maar dan zien we dat ze PSV toch iets anders doen. We moeten voorbereid zijn op verschillende scenario’s. Maar het is veel belangrijker hoe wij zelf de wedstrijd ingaan. Dat zal beter moeten dan afgelopen zondag."

Wachten op privacy instellingen...

Locadia ontbreekt
In en tegen Groningen kan Cocu geen beroep doen op Jürgen Locadia. De spits staat enkele weken tot mogelijk twee maanden aan de kant met een spierscheuring. "Dat is niet prettig. Jürgen is een belangrijke schakel in ons team. Als hij wegvalt, is dat niet lekker. Voor hem persoonlijk is het nog het meest vervelend. Vorig jaar heeft hij ook een groot gedeelte moeten missen. Hij is heel sterk teruggekomen, maakte een goede indruk en was belangrijk voor het team."

"Als je geblesseerd raakt als er juist veel wedstrijden aankomen, is dat voor hem persoonlijk even een moeilijk moment. Voor ons als team zal een andere speler zijn plek overnemen, we zullen zeker niet in excuses gaan belanden. Dit moeten we als selectie op kunnen vangen", aldus Cocu.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.