Undercoveragent ingezet bij moordzaak Nicole van den Hurk

12 december 2017 om 17:03
nl
De politie heeft een undercoveractie ingezet om te bewijzen dat Jos de G. schuldig is aan de dood van Nicole van den Hurk uit Eindhoven. Dat zei de aanklager dinsdag bij het gerechtshof in Den Bosch.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De politie heeft een undercoveragent ingezet die zich begaf in de omgeving van een voormalig tbs’er, die van Helmonder Jos de G. heeft gehoord dat hij Nicole van den Hurk heeft vermoord.

Wat die undercoveroperatie precies heeft opgeleverd, werd dinsdag niet duidelijk.

Dood gevonden in de bossen
Nicole van den Hurk werd in 1995 op een gewelddadige manier om het leven gebracht. Uit onderzoek bleek dat de Eindhovense voor haar dood is verkracht. Haar lichaam werd zes weken later gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

LEES OOK: 21 jaar onduidelijkheid in de zaak Nicole van den Hurk

Helmonder Jos de G. aangehouden
Pas jaren later in 2014, werd Jos de G. aangehouden door de politie op verdenking van het vermoorden van de Nicole van den Hurk. Vorig jaar werd hij door de rechtbank Oost-Brabant vrijgesproken van doodslag. Volgens de rechtbank was daarvoor te weinig bewijs.


De G. werd alleen schuldig bevonden aan verkrachting. Ondanks dat er werd vastgesteld dat de Helmonder lijdt aan een ziekelijke stoornis, kreeg hij geen tbs-maatregel omdat hij al eerder in een tbs-kliniek had gezeten en was uitbehandeld.

LEES OOK: Jos de G. vrijgesproken van doden Nicole van den Hurk in 1995, wel 5 jaar cel voor verkrachting

In 2015 meldden zich twee tbs'ers bij dagblad De Telegraaf. Volgens hen zou De G. een moord hebben bekend. Ze werden als getuigen gehoord, maar de rechtbank vond hun verklaringen niet betrouwbaar.

Lees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina: www.omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.