Eindhoven helpt graag mee tijdens de Voedselbank on Tour - Omroep Brabant

Eindhoven helpt graag mee tijdens de Voedselbank on Tour

12 december 2017 om 17:44 • Aangepast 20 november 2020 om 19:51
nl
Tijdens de tweede dag van de Voedselbank on Tour actie stonden we bij de AH XL aan de Limburglaan in Eindhoven. Het was dinsdag beter weer dan maandag, waardoor het lekker druk was. Rond het middaguur hadden we al meer dan twintig kratten vol met ingeleverde producten. Misschien hielp de hulp van een Bekende Brabander wel. Johan Vlemmix kwam ons helpen. "Ik heb goed te eten, maar ik ken ook mensen die het zoveel minder hebben. Op deze manier kan je een grote groep helpen.”
Profielfoto van Melissa Zevenbergen
Geschreven door
Melissa Zevenbergen

Het is mooi om te zien dat iedereen een steentje bij wil dragen aan de actie. Zo kwam er in de ochtend een oude man twee blikjes erwten doneren. Dit deed hij omdat hij het belangrijk vindt om toch iets bij te dragen. “Ik moet het met mijn pensioentje doen, waarvan ik mijn AOW kwijt ben aan huur en gas. Er zijn mensen die het slechter hebben dan ik. Die mensen moeten geholpen worden. Dan eet ik wel een boterham minder.”

 
Producten in plaats van cadeaus
Er zijn ook mensen die een mooie actie verzinnen om producten in te zamelen. Zoals bijvoorbeeld Bobline Hair & Beauty in Eindhoven. Deze kapsalon bestaat dit jaar 25 jaar. Als cadeau voor dit jubileum hebben zij aan mensen gevraagd of zij producten voor de voedselbankactie willen langsbrengen.

“Geen bloemen of wijn, maar een pak rijst”, grapt eigenaar Geert-Jan. De actie gaat goed. “We hebben al ruim twintig dozen vol met ingezamelde producten.”

Om mensen te stimuleren om langs te komen, heeft Jolanda van de oliebollenkraam bij de AH XL aan de Limburglaan een mooie actie bedacht. “Wie de grootste kar met boodschappen sponsort, krijgt een waardebon van tien euro. Daarmee kan je gratis oliebollen of iets anders lekkers halen.”

Terug winkel in 
Mart Grol, presentator en verslaggever bij Omroep Brabant, deelde dinsdag informatiefoldertjes uit bij de AH XL toen hij een bijzondere vrouw tegenkwam. De oudere dame had net boodschappen gedaan voor de feestdagen, alleen zaten daar geen lang houdbare producten bij. Omdat zij toch graag iets wilde doen, ging zij samen met Mart opnieuw de winkel in om producten te kopen. 
 

Wachten op privacy instellingen...

Hopen dat we woensdag weer zoveel mooie mensen tegenkomen. Dan staan we met de Voedselbank on Tour in Oss. Johan Vlemmix zal ook daar erbij zijn. Hij vindt het belangrijk om te helpen. “Het zou hartstikke mooi zijn als iedereen met Kerstmis lekker kan eten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.