Video

Pijnlijke nederlaag voor NAC tegen hekkensluiter FC Twente

12 december 2017 om 18:03 • Aangepast 20 november 2020 om 19:50
nl
NAC heeft dinsdagavond in eigen huis met 1-2 verloren van FC Twente. De Tukkers begonnen als hekkensluiter aan het duel, maar gaan door de zege over NAC heen op de ranglijst. Oussama Assaidi was de grote man met twee treffers. In de slotfase kreeg NAC-goalie Nigel Bertrams nog rood voor het onbesuisd neerhalen van de doorgebroken Luciano Slagveer. Lees hieronder het live verslag terug.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

95. Rood. Nigel Bertrams haalt Luciano Slagveer onderuit. De doelman van NAC krijgt direct een rode kaart. De aanvaller blijft geblesseerd liggen. Scheidsrechter Mulder fluit niet veel later af. NAC verliest met 1-2. 

Wachten op privacy instellingen...

90. Scrimmage voor de goal van FC Twente, maar de bal gaat niet in het doel. Een hechtische fase, waarbij iedereen bij NAC ook nog een penalty claimt vanwege hands van Stefan Thesker.

87. Geel. Oussama Assaidi pakt nog een gele kaart, zijn tweede van het seizoen. Siemen Mulder geeft geel voor het weggooien van de bal.

84. Schietkans voor Thierry Ambrose. Manu Garcia brengt de Fransman met een goede pass in schietpositie, maar het schot van de spits gaat hard over en naast.

81. Goede redding van Nigel Bertrams. De doelman voorkomt de 1-3 van invaller Michael Liendl.

72. Geel. Gianluca Nijholt pakt bij zijn tweede basisplaats op rij ook zijn tweede gele kaart. Na een overtreding op Oussama Assaidi gaat de middenvelder op de bon.

70. Giovanni Korte draait weg bij Cristian Cuevas en verschaft zichzelf zo ruimte voor een schot, Joël Drommel kan zijn inzet simpel pakken.

65. Opstootje op het veld. Danny Holla, die zelf een overtreding maakt op Manu Garcia, ligt op de grond na een duw van Bart Meijers. Scheidsrechter Siemen Mulder bekijkt het van een afstandje. Geel voor Meijers en Holla. 

64. Bijna weer een doelpunt. En bijna weer een eigen doelpunt. De bal gaat via de paal terug het veld in.

62. GOAL. En NAC staat weer op achterstand. Assaidi kapt en draait op de rand van het strafschopgebied, vervolgens haalt hij uit en ziet de bal via de paal in het NAC-doel gaan: 1-2.

59. GOAL. De bal komt vanuit een corner bij Thierry Ambrose. De spits controleert de bal met de borst en haalt daarna meteen uit. Peet Bijen probeert de bal te controleren, maar tikt de bal achter zijn eigen doelman: 1-1.

Wachten op privacy instellingen...

55. NAC heeft het moeilijk. Na slordig balverlies komt FC Twente er snel uit. Oussama Assaidi geeft de bal aan Fredrik Jensen, zijn schot gaat via een NAC-been over de achterlijn. De corner levert niets op voor de bezoekers.

51. Vrije trap van Manu Garcia komt bij Pablo Mari, de Spaanse aanvoerder weet vanuit de draai koppend niet echt gevaarlijk te worden.

48. GOAL! FC Twente komt op voorsprong tegen NAC. Nigel Bertrams gaat flink in de fout bij een schot van Oussama Assaidi: 0-1.

Wachten op privacy instellingen...

45. Rust. De momenten die er echt toe doen zijn erg spaarzaam in Breda. Een magere eerste helft eindigt zoals er ook begonnen werd: 0-0.

31. Gele kaart. Jos Hooiveld haalt Thierry Ambrose onderuit.

30. Thierry Ambrose komt in kansrijke positie. De spits wil uithalen, maar op dat moment grijpt Hidde ter Avest goed in. De verdediger voorkomt zo een grote kans.

25. Overtreding van Gianluca Nijholt, op de rand van het strafschopgebied. FC Twente krijgt een vrije trap op een zeer kansrijke positie. Danny Holla schiet de bal in de muur, waar Giovanni Korte de bal met zijn arm raakt. Geen strafschop.

Wachten op privacy instellingen...

17. Eerste echt gevaarlijke moment van FC Twente. Nigel Bertrams bokst een schot van Oussama Assaidi terug het veld in.

11. Snelle aanval van NAC. Thierry Ambrose stuurt linksback Angelino weg. Hij gooit de bal direct voor het doel, Ambrose kopt vervolgens naast het Twente-doel.

10. NAC is sterker, FC Twente oogt nerveus in de openingsfase. Het levert geen grote kansen op, wel mogelijkheden. Rai Vloet probeert het van afstand, maar zijn schot gaat naast het doel van goalie Joël Drommel.

3. Mounir El Allouchi is de eerste die het doel van FC Twente onder vuur probeert de nemen. Zijn schot gaat via een speler van FC Twente over de achterlijn. Uit de corner komt de bal bij Thierry Ambrose, de spits schiet de bal net over.

1. Veel supporters hebben het stadion niet (op tijd) weten te bereiken. Er is veel kritiek op het vroege tijdstip, maar er is afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion.

Wachten op privacy instellingen...

Opstelling
NAC begint de wedstrijd met dezelfde spelers die vrijdagavond in de basis stonden tijdens het duel met Willem II. Bij FC Twente is voormalig NAC-goalie het hele seizoen eerste doelman, trainer Gertjan Verbeek heeft hem uitgerekend in Breda buiten de basis gelaten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.