'Dennenbommen' op TU Eindhoven, vreedzame artillerie op kerstmarkt

12 december 2017 om 18:59 • Aangepast 20 november 2020 om 19:50
nl
De eerste kerstmarkt van de TU Eindhoven ging deze week knallend van start. Op de het universiteitsterrein lanceerden studenten maandag en dinsdag dennenbomen tientallen meters door de lucht. Het kerstboomschieten met ‘dennenbommen’ lijkt nu al een terugkerende traditie te worden.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Onder begeleiding van kerstgezang door studentenkoren, ging de vreedzame artillerie helemaal los. Om de veiligheid van de bezoekers niet in gevaar te brengen, was de attractie aan de centrale vijver neergezet.

Wachten op privacy instellingen...


Met enige regelmaat ploften de kerstbomen met een luide plens in het water, zo meldt het universiteitsblad Cursor. Het festijn werd gevolgd door tientallen bezoekers aan de waterkant. Allen een langzame armzwaai makend met hun mobieltjes in de hand om het spektakel vast te leggen.

Dennenbommen
Met de kerstmarkt wil de technische universiteit het jaar op feestelijke wijze afsluiten. Op de Marktplaats van de campus staan wat kraampjes met eten en drinken. Het feest duurt tot en met donderdag 21 december. Of er nog dennenbommen gaan overscheren, is niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.