Oss vult krat na krat bij 'Voedselbank on Tour' - Omroep Brabant

Oss vult krat na krat bij 'Voedselbank on Tour'

13 december 2017 om 20:05 • Aangepast 20 november 2020 om 19:50
nl
Omroep Brabant was woensdag met 'Voedselbank on Tour' in Oss en zoals we gewend zijn van de Ossenaren werd hier gul gegeven. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans kwam een kar vol producten brengen. En zanger Jeffrey Heesen doneerde niet alleen een lading spullen, hij had ook een extra stimulans: degene met de meeste boodschappen wint een huiskamerconcert van de zanger. Dat en natuurlijk de hulp van alle vrijwilligers zorgden voor een totale opbrengst van ruim vierduizend producten in Oss.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

We hadden volop hulp: Johan Vlemmix en Jordy Graat waren bij de Voedselbank on Tour. Ook Christel de Laat stak de handjes uit de mouwen in Oss. Ze zorgde ervoor dat ook veel kinderen iets gaven. ''Die moet ik vaak uitleggen wat de Voedselbank is. En dan daag ik ze uit om vijftig cent van hun zakgeld aan iets voor de Voedselbank uit te geven. En dan komt er zo'n menneke vertellen: 'Ik heb het gedaan!' Da's toch het mooiste wat er is?!"

Niet alleen deze bekende Brabanders helpen om lang houdbare producten in te zamelen. Ook medewerkers van Defensie helpen. En verschillende collega's van Omroep Brabant vragen mensen om iets te geven. Zo zijn verslaggever Saskia van Heijster en presentatrice Tessel Linders druk in de weer.

Wachten op privacy instellingen...


Wel of geen koffie
Een van de mensen die in de ochtend producten kwam geven, was de Osse burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. Ze vindt het belangrijk om aan de actie mee te doen. ''Er zijn zoveel mensen die echt elke cent moeten omdraaien. Ik weet nog hoe dat was. Toen ik kleine kinderen had, was ik wel eens aan het dubben of ik een pak koffie wel of niet kon kopen.'' 

Nu hoeft ze daar niet over na te denken. Woensdag kocht ze tien, vijftien pakken koffie, bestemd voor de actie Samen voor de Voedselbank. En dat was niet alles. Ze gaf ook nog tientallen andere producten. Heel fijn!

Wachten op privacy instellingen...


De burgemeester is niet de enige politicus die artikelen kwam doneren. De Statenfractie van D66 was ook in Oss. De partij heeft zes 'groene' pakketten voor de actie. De Statenleden hadden alleen duurzame en fair trade producten meegebracht.

Kerstdiner
De bedrijfsleider van restaurant De Kapel in Oss wilde ook graag helpen. Hij kwam op zijn fiets naar de Albert Heijn in Oss gereden. Daar gaf hij wat artikelen af en fietste door naar zijn werk. Halverwege bedacht hij zich. ''Ik ben bedrijfsleider van een restaurant. ik moet meer kunnen doen.'' Hij draaide om en fietste door de stromende regen terug naar de Voedselbank On Tour-inzameling. Daar regelde hij met iemand van de Osse Voedselbank dat een gezin dat het minder goed heeft, bij restaurant De Kapel mag komen eten op Eerste Kerstdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.