'Gifbeker moet leeg', NAC-goalie Nigel Bertrams maakt blunder en krijgt rode kaart

12 december 2017 om 21:46 • Aangepast 20 november 2020 om 19:50
nl
Nigel Bertrams kende een vervelende avond tegen FC Twente. De doelman ging in de fout bij de openingstreffer en kreeg in blessuretijd nog een rode kaart, bovendien verloor hij met NAC van een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.
Profielfoto van Fabian EijkhoutProfielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door
Fabian Eijkhout & Ronald Sträter

NAC was lange tijd de betere ploeg, maar het kwam wel op 0-1 achter. Bertrams ging bij die tegentreffer in de fout. "Ik stond niet helemaal in positie, probeerde snel terug in mijn positie te gaan. Ik moest reageren op het schot, maar kreeg mijn lichaam niet lekker achter de bal. Hij ketst er via mij in."

"Die dingen gebeuren, maar het mag niet gebeuren", gaat de doelman verder. "Ik sta hier met een klotegevoel. We knokken ons goed terug naar 1-1, maar via een zondagsschot valt de 1-2 binnen."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Pijnlijke nederlaag voor NAC tegen hekkensluiter FC Twente

Gifbeker
Bij een 1-2 stand krijgt Bertrams in de absolute slotfase nog een rode kaart. "Ja, de gifbeker moet leeg. Wij hebben een corner of een vrije trap, FC Twente schiet de bal naar voren voor een counter. Ik denk dat ik de bal weg kan schieten, maar ik kom te laat en haal de speler neer." Net in de ploeg en nu door een schorsing weer even uit de ploeg. "Ik kan me druk maken, maar dat heeft geen nut."

Het is allemaal heel erg balen natuurlijk. Maar over vier dagen is de volgende wedstrijd, dan moeten we er gewoon weer staan en voor de drie punten gaan knokken. Het is heel erg balen voor NAC, voor het team."

Wachten op privacy instellingen...

'Geen woorden voor'
Trainer Stijn Vreven baalt van de blunder van Bertrams, maar wijst vooral scheidsrechter Siemen Mulder aan als reden voor de nederlaag. "Dat we aan het einde geen strafschop krijgen, daar zijn geen woorden voor. Het is toch ongelofelijk dat we hier verliezen."

Vreven ging na afloop van de wedstrijd woedend verhaal halen bij de scheidsrechter. Eind vorige maand werd de trainer al eens naar de tribune gestuurd. Eerder dit seizoen werd Stijn Vreven voor één wedstrijd geschorst. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.