Met deze app kun je mensen bellen zonder dat je je telefoon hoeft te ontgrendelen

13 december 2017 om 08:46
nl
Erik Blaauw uit Vlijmen heeft een app ontwikkeld waarmee je in noodsituaties specifieke mensen kunt bellen zonder dat je eerst je telefoon hoeft te ontgrendelen. Er verschijnt een icoontje op het beginscherm van je Android-smartphone. De app staat in de Google Store.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Eerder bedacht Blaauw de 112-app: een app waarmee mensen die de hulpdiensten bellen, automatisch aan de alarmcentrale doorgeven waar ze precies zijn. Die app werd ruim 55.000 keer gedownload.

Met de nieuwe Kiwi-app krijg je een knop op je telefoon terwijl je scherm beveiligd is. Met die knop kun je bepaalde contacten rechtstreeks bellen zonder een code te hoeven invoeren.

Noodsituaties

Erik Blaauw legt uit: "Voor ouderen en kinderen is het soms moeilijk is om de telefoon te ontgrendelen in bepaalde noodsituaties. Het is een specifieke code die niet altijd iedereen weet. Je kunt nu dus bepaalde contacten rechtstreeks bellen vanaf een telefoon zonder dat je die telefoon hoeft te ontgrendelen."

Je stelt zelf in wie er zonder ontgrendeling gebeld kunnen worden en volgens Blaauw hoef je niet bang te zijn dat de telefoon gemakkelijk vanuit je broekzak mensen belt.

Android
De app is te vinden in de Google Store: "Voor Apple bestond al een soortgelijke app", vertelt Blaauw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.