Defensie helpt een handje bij Samen voor de Voedselbank: 'Zat mensen die het nodig hebben' - Omroep Brabant

Defensie helpt een handje bij Samen voor de Voedselbank: 'Zat mensen die het nodig hebben'

13 december 2017 om 11:59 • Aangepast 20 november 2020 om 19:49
nl
De Voedselbankactie doen we niet alleen. Om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen krijgen we hulp van heel veel verschillende mensen. Zo helpt het Facilitair Bedrijf van defensie ook een handje mee. Verslaggeefster Alice van der Plas liep een ochtend mee met Willie Bijvelds en Wencel Silverenberg.
Profielfoto van Melissa Zevenbergen
Geschreven door
Melissa Zevenbergen

“We doen mee om die mensen een hart onder de riem te steken. Het is mooi om te zien hoe blij de mensen zijn.”

Het Facilitair Bedrijf van defensie heeft een vrachtwagen beschikbaar gesteld voor onze actie. Zonder hun hulp zou de actie niet zo vlotjes verlopen. Met deze vrachtwagen rijden Willie en Wencel heen en weer tussen verschillende inzamelpunten om zoveel mogelijk producten naar de voedselbank te brengen.

Bakje leut
Het begint woensdagochtend al vroeg op de kazerne in Oirschot. Daar draait de wagen alvast warm en drinken de mannen een bakje koffie, want anders kan de dag natuurlijk niet goed beginnen.

Voor Wencel is het de eerste keer dat hij meedoet. Dat is voor hem best spannend. “Het is goed dat we dit doen. Er zijn zat mensen die het nodig hebben.”

Meteen actie
Daarna rijden de mannen door naar de AH XL in Oss waar de Voedselbank on Tour staat. De tafels zijn nog niet uitgevouwen of de eerste mensen komen hun producten al afleveren. Zo kwam er een mevrouw langs met een volle tas boodschappen, waaronder met limonade en zonnebloemolie. “We stonden hier net en toen kwam er al een vrouw aangereden om boodschappen af te gooien.”, zegt Willie.

Als de truck van defensie vol is rijden de mannen naar de voedselbank in Oss om de producten daar af te leveren. “Het is hard werken en veel sjouwen, maar dat zijn we wel gewend. Daar blijf je ook jong door, dus dat is alleen maar mooi!”, zegt Wencel. Hij is niet bang voor spierpijn. “Er moet heel veel gebeuren wil ik dat krijgen”, zegt hij lachend.

Volgens de mannen is de bereidheid om te geven erg groot. “Zorg dat die bakken vol komen. Daar doen we het voor.”

Wachten op privacy instellingen...


Voedselbank on Tour
Woensdag staan we van 10.00 uur tot 19.00 uur bij de AH XL in Oss. Daar kan je je lang houdbare producten bij ons inzamelpunt inleveren. In ruil daarvoor kan je een plaatje bij Eefke Boelhouwers en Kristian Westerveld aanvragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.