Robbie raakte ernstig gewond bij ongeluk met doorrijder en zijn familie leeft nu in een nachtmerrie - Omroep Brabant

Robbie raakte ernstig gewond bij ongeluk met doorrijder en zijn familie leeft nu in een nachtmerrie

13 december 2017 om 21:12
nl
De 34-jarige Robbie raakte in oktober ernstig gewond toen hij werd aangereden op de Nieuwe Prinsenkade in Breda. Het is nog maar de vraag of hij volledig zal herstellen en zijn familie leeft sinds het ongeluk 'in een nachtmerrie'. Een uitzending van Opsporing Verzocht met nieuwe camerabeelden van de doorrijder leverde één nieuwe tip op.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Op de nog niet eerder vertoonde beelden is te zien dat de auto waarmee Robbie frontaal wordt geschept, een half uur na het ongeval wordt geparkeerd bij een garagebedrijf aan het Hazepad in Breda. De bestuurder wordt opgepikt door iemand in een Peugeot 207 stationwagon.

LEES OOK: Doorrijder ernstig ongeval in Breda: nieuwe bewakingsbeelden bij Opsporing Verzocht [VIDEO]

De auto, een donkerblauwe Citroën C3, was al voorzien van een nieuwe voorruit en motorkap. De eigenaar van de garage had niet via de media meegekregen dat de politie naar een dergelijke auto op zoek was. De politie heeft al gesproken met de eigenaresse van de auto. Zij heeft een alibi voor de nacht van 28 op 29 oktober en beweert dat ze de auto heeft uitgeleend. Ze wil alleen niet vertellen aan wie.

Getuigen hebben gezien dat de bestuurder en bijrijder van de Citroën C3 twee mannen waren met een Noord-Afrikaans uiterlijk in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. 

Zeer serieus
Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk benadrukt dat de politie het onderzoek zeer serieus neemt. "We nemen de zaak heel hoog op. Er werken zes mensen continu aan."

Volgens Van Hooijdonk heeft de politie wel nog steeds hulp nodig van getuigen: "Als we het bewijs al rond hadden, dan hadden we iemand aangehouden. We zijn vooral nog op zoek naar tips van mensen die iets hebben gezien rond de overstap van een van de mannen van de Citroën C3 naar de Peugeot 207 stationwagon."

Nachtmerrie
Robbie raakte zeer ernstig gewond en werd lange tijd in een kunstmatige coma gehouden. Zijn herstel verloopt moeizaam. Hij verblijft inmiddels in een revalidatiecentrum. Hij kan een stukje lopen en zitten, maar praten lukt nog altijd niet.

Het is zeer de vraag of hij volledig zal herstellen. "De vooruitzichten zijn niet goed, helaas. We leven in een nachtmerrie", aldus een zus van het slachtoffer. "Ik heb de uitzending van dinsdagavond niet gezien omdat ik gewoon niet naar de beelden kan kijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.