Burgemeester koopt Unox-soep voor de voedselbank: 'Zo helpen we twee keer'

13 december 2017 om 14:18
nl
De burgemeester van Oss, Wobine Buijs, gebruikte haar pauze woensdagmiddag eens op een andere manier. Ze deed uitgebreid boodschappen, maar niet voor zichzelf. Alle inhoud van haar karretje is voor onze actie Samen voor de Voedselbank.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Ik had een half uur vrij, dus ik dacht: ik ga even voor de lunch boodschappen doen voor de voedselbank", vertelt ze. Buijs weet precies waarom ze dit doet. "Er zijn zoveel mensen die echt elke cent moeten omdraaien. Ik weet nog uit mijn eigen begintijd met jonge kinderen: dat pak koffie, zal ik dat nou wel of niet kopen?"

Koffie en soep
De burgermoeder van Oss weet dus ook precies waarmee ze haar karretje wil vullen. Namelijk met heel veel pakken koffie. En Unox-soep. "We zijn in Oss natuurlijk groot fan van Unox. Op die manier helpen we zelfs twee keer", grapt Buijs.

LEES OOK: Samen voor de Voedselbank komt naar je toe! Kijk hier waar en wanneer

Wobine Buijs vindt de actie Samen voor de Voedselbank erg nuttig. "Als we ze dit soort dingen geven, kunnen ze misschien van het geld dat ze uitsparen iets anders doen. Je gunt dit mensen. En dat zijn echt niet alleen mensen die geen werk hebben, maar ook mensen die twee banen hebben en toch niet rond kunnen komen. Ik vind dat heel hard, dat zou eigenlijk niet meer moeten kunnen."

Perfect
Vrijwilliger Johan Vlemmix neemt de gedoneerde boodschappen met liefde aan van de burgemeester. "Helemaal perfect. Soep, koffie, ik vind het geweldig!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.