NAC-goalie Nigel Bertrams zes wedstrijden geschorst na 'gewelddadig handelen'

13 december 2017 om 17:06 • Aangepast 20 november 2020 om 19:49
nl
Nigel Bertrams werd dinsdagavond met rood van het veld gestuurd, een dag later accepteerde hij het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De doelman van NAC is zes wedstrijden geschorst. Trainer Stijn Vreven kreeg een voorstel van drie duels functieontzegging, waarvan één voorwaardelijk. De Belgische oefenmeester gaat niet akkoord.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Bertrams heeft zich volgens de aanklager schuldig gemaakt aan gewelddadig handelen ten opzichte van een tegenstander. De goalie ging in blessuretijd hard in op Luciano Slagveer, die per brancard het veld moest verlaten. Uit onderzoek blijkt dat de aanvaller van FC Twente twee tot vier maanden toe moet kijken door een schouderblessure.

Wachten op privacy instellingen...

Schorsing Vreven
Stijn Vreven werd in de hectische slotfase ook nog naar de tribune gestuurd. De aanklager heeft een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden functieontzegging, waarvan één voorwaardelijk. Vreven, die tegen Heracles Almelo ook werd weggestuurd, gaat niet akkoord.

Vreven maakte zich volgens de aanklager betaald voetbal schuldig aan het meerdere malen op agressieve wijze in woord en gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de arbitrage, meldt de KNVB. De zaak wordt donderdag voorgelegd aan de tuchtcommissie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.