Kan Lilian Marijnissen haar vader doen vergeten bij de SP? In Oss denken ze het wel

13 december 2017 om 19:36
nl
Voor de tweede keer in de geschiedenis wordt er een Marijnissen de baas bij de SP. Nadat haar vader Jan de partij jarenlang heeft geleid, is het nu de beurt aan dochter Lilian (32). Noord-Koreaanse familietoestanden? Of is Lilian gewoon de beste kandidaat voor de baan?
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Jan Zoll, fractievoorzitter van de SP in Oss, is zeer enthousiast over zijn nieuwe leider. En hij kan het weten. Zoll werkte dertien jaar met Marijnissen samen in de gemeenteraad. “Ze is gedreven, heel intelligent, leert snel en werkt hard.”

'Politiek dier'
Zoll noemt Marijnissen een ‘politiek dier’. “Ze is een echte politicus, met het hart op de goede plek.”

Ook op straat in Oss klinken positieve geluiden over plaatsgenoot Marijnissen. Het feit dat haar vader jarenlang de SP geeft geleid, zien weinigen als probleem: “Als ze het net zo goed doet als haar vader, dan is het goed.”

Thuisbasis Roemer
In Boxmeer, de thuisbasis van Emile Roemer, klinken vergelijkbare geluiden. “Je moet haar niet aanvallen op de naam van haar vader. Ze heeft zichzelf bewezen”, zegt SP-fractievoorzitter Johan Koelman.

Ook hij heeft veel vertrouwen in de nieuwe leider: “Ze is niet voor niets naar de Tweede Kamer gekomen. Ze heeft zichzelf bewezen in de Osse politiek.”

Veel vertrouwen in Roemer
Hoewel Marijnissen in Oss en Boxmeer op goedkeurende reacties kan rekenen, valt er nog genoeg winst te boeken. Uit een peiling van EenVandaag blijkt dat 64 procent van de SP-kiezers in Nederland vertrouwen in haar heeft. Een aardig getal, maar ook niet overweldigend. Driekwart (74 procent) van de ondervraagde SP-kiezers vindt bovendien dat Roemer het goed gedaan heeft.

Van diezelfde kiezers weet 41 procent niet of het een goede zaak is dat Roemer vertrekt. Genoeg werk aan de winkel dus voor Marijnissen, die in januari met haar baan mag beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.