Video

Voor de laatste keer 'herrie' in de Druiventros: ‘We blijven eigenwijze Brabanders’

13 december 2017 om 19:46 • Aangepast 20 november 2020 om 19:48
nl
Er is woensdagavond voor de laatste keer Herrie in de Druiventros. Het familiehotel in Berkel-Enschot dat al veertig jaar bestaat, had het al een hele tijd zwaar. Het tv-programma dat RTL over de eigenwijze Brabanders maakte, was een succes. Het is al een stuk drukker in de Druiventros. “Iedereen gaat met de nieuwe bank op de foto.”
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“We zijn er nu wel aan gewend”, zegt Janny over de make-over die het programma met zich meebracht. “Het is een stuk lichter geworden, er zijn lichte materialen gebruikt, lichte kleuren”, legt Rob uit. Het echtpaar en de ouders van Janny stonden er in het programma om bekend zich vaak te verzetten tegen de rigoureuze plannen van tv-kok Herman den Blijker en hotelier meneer Reimers.

Felgroene Chesterfield
Toch zijn er een hoop aanpassingen gedaan. De entree, bar, de wc’s en de zalen zijn gemoderniseerd. Maar het enorme schilderij in de gang hangt er nog. Met sinds kort een felgroene Chesterfield-bank ervoor. “Tsja, de bank waarvan meneer Reimers zei dat als we die eens voor dit monsterlijke schilderij zouden zetten, dat het er nog een beetje uit zou zien. En zo hebben we die bank geregeld”, vertelt Rob.


Bank is eyecatcher
Die bank is inmiddels de eyecatcher van het hotel geworden. “Er worden heel veel foto’s op die bank gemaakt. Echt een leuke pr-stunt is dat geworden.” De familie Zoontjes kijkt positief terug op het televisie-avontuur. “Het was zeker de moeite waard. We blijven wel eigenwijze Brabanders, maar bovenal ondernemers.” Wel kon de familie de twee RTL-heren soms achter het behang plakken. “Elke aflevering wel een keer”, lacht Janny.

LEES OOK: 'Herrie' zorgt voor topdrukte in hotel De Druiventros: 'Mensen willen met ons op de foto'

Nog een seizoen?
De laatste aflevering van Herrie in de Druiventros is woensdagavond om 21.30 uur te zien op RTL 4. De familie gaat de aflevering ín de Druiventros kijken met zestig anderen. Het opknappen van het hotel gaat in 2018 gewoon door. Een tweede seizoen behoort dus stiekem nog wel tot de mogelijkheden. Janny: “De deur met Herman staat nog op een kier.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.