Al bijna 74.000 producten voor de voedselbank: winterweer houdt gulle gevers niet tegen - Omroep Brabant

Al bijna 74.000 producten voor de voedselbank: winterweer houdt gulle gevers niet tegen

14 december 2017 om 08:39
nl
Brabanders helpen andere Brabanders graag. Dat bleek donderdag bij de bekendmaking van de nieuwe tussenstand van de inzamelingsactie Samen voor de Voedselbank. De actie van Omroep Brabant waarbij lang houdbare producten voor de Brabantse voedselbanken worden ingezameld, kent een recordtussenstand. Inmiddels zijn er 73.793 producten opgehaald. Dit ondanks de sneeuw en de hevige regen.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Sinds vorige week maandag kunnen lang houdbare producten worden ingeleverd bij meer dan honderd inzamelpunten door de hele provincie. En sinds maandag trekt ook de Voedselbank on Tour door Brabant. 

Met de hulp van het Facilitair Bedrijf Defensie, de lokale voedselbanken en verschillende supermarkten gaat Omroep Brabant vijf steden in de provincie af. Ook daar worden enorme aantallen spullen opgehaald.

Karren vol
Maandag waren we in Breda bang voor een valse start. Het weer was bar en boos. Toch kwamen er honderden mensen door de sneeuw naar onze kraam om spullen te geven. Soms hele karren vol.

Ook de volgende dag in Eindhoven stroomden de giften binnen. Misschien wel dankzij de hulp van Johan Vlemmix. Hij was zo enthousiast dat hij op de derde dag van de Voedselbank on Tour, toen we in Oss waren, ook kwam helpen.

Burgemeester Oss geeft goede voorbeeld
In Oss werden we opnieuw aangenaam verrast door de hoeveelheid lang houdbare producten die we kregen. Ook hier was het weer slecht. Maar de mensen bleven komen. Burgemeester Buijs van Oss gaf toen in de ochtend het goede voorbeeld door een kar vol blikken soep en pakken koffie te doneren. Haar voorbeeld deed goed volgen: er kwamen meer dan 4000 artikelen binnen.

Met deze artikelen en alles wat bij de inzamelpunten is ingeleverd, komt het totaal aantal artikelen op een totaal van 73.793. Een ongekende hoeveelheid. Omroep Brabant is bijzonder trots op alle Brabanders die tot nu toe gegeven hebben. Nu hopen dat ook op de laatste twee dagen van de actie de artikelen op de inzamelpunten en bij de Voedselbank on Tour blijven binnenstromen.

Donderdag: Bergen op Zoom
Donderdag staat Omroep Brabant met de kraam in de AH XL aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Vrijdag is de afsluitende dag in Tilburg. Ook daar staan we bij de AH XL.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.