Massale donaties Samen voor de Voedselbank zorgt voor topdrukte bij Voedselbank Oss - Omroep Brabant
Video

Massale donaties Samen voor de Voedselbank zorgt voor topdrukte bij Voedselbank Oss

14 december 2017 om 17:49
nl
Met nog één dag te gaan zit de actie Samen voor de Voedselbank van Omroep Brabant er alweer bijna op. Bij de voedselbanken in onze provincie zijn ze erg blij met uw hulp. Ook dit jaar zijn er weer vrachten vol producten gedoneerd. Zoveel zelfs, dat ze bij de voedselbank in Oss eigenlijk handjes tekortkomen.
Profielfoto van Rob van den Broek
Geschreven door
Rob van den Broek

Ook bij de voedselbank in Oss is het kerst. Maar er moet wel gewoon keihard gewerkt worden! "Van negen uur tot een uur of halfzes zijn we bezig", vertelt coördinator Yvonne Langens. "De ene donderdag is het heel hard werken en de andere donderdag is het iets minder hard werken. Dat is ook afhankelijk van wat we binnen krijgen."

Deze donderdag was zo'n behoorlijk drukke dag, mede dankzij de actie van Omroep Brabant. In Oss, waar de voedselbank ook armere gezinnen in de gemeentes Bernheze en Landerd terecht kunnen, moeten elke week 165 kratten gevuld worden, voor net zoveel huishoudens.

Enorme boost voor voorradden
Bestuurslid Henk Snijders is hartstikke blij met de actie Samen voor de Voedselbank. "Daardoor kunnen we deze maand de pakketten wat rijkelijker vullen", vertelt hij. "Maar het is tegelijkertijd ook erg fijn om ook de komende maanden weer even vooruit te kunnen."

Gerard Pikmans is al ruim anderhalf jaar werkzaam bij de voedselbank in Oss. Hij is daar vrijwilliger geworden omdat hij arbeidsongeschikt is geraakt en niet thuis 'achter de gladiolen' wilde zitten. Op deze manier draagt Pikmans zijn steentje bij aan de maatschappij.

"Sinds twee maanden werk ik ook op donderdag de hele dag, om 's middags de pakketten uit te delen." Vooral het contact met de cliënten spreekt Gerard aan.

Hulp van alle kanten
Stuk voor stuk hebben de vrijwilligers plezier in hun werk. En ook de lokale bloemist helpt een handje mee. Samen bezorgen ze de cliënten tóch een fijne kerst.

"We hebben rode kerststerren aangeboden gekregen van een bloemist in Oss. Dat maakt het uitdelen van de voedselpakketten vandaag wel heel speciaal.

De vrijwilligers bij de voedselbank in Oss zijn vooral heel erg blij dat ze de arme gezinnen zo een beetje kunnen helpen. "Als ik dan die blije gezichten zie van de mensen die de pakketten krijgen, vooral ook door wat er in die pakketten zit, daar word ik blij van", aldus Pikmans.

Bestuurslid Snijders vult verder aan: "Maar je zou eigenlijk hopen dat mensen dat warme gevoel vasthouden in de rest van het jaar..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.