Video

Wat is het verhaal achter het verkeersbord 'Houd uw kinderen aangelijnd'?

15 december 2017 om 07:37
nl
Een verkeersbord met een aangelijnd kind bij een speeltuintje aan de Willem Barentzstraat in Den Bosch zorgde deze week voor heel wat commotie. Onder het bord stond de tekst 'Houd uw kinderen aangelijnd'. Verslaggever Florian van Velthoven ging op onderzoek uit en vond de bedenker.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

 

Een foto op social media zorgde voor honderden reacties. Het verkeersbord blijkt te zijn geplaatst door Max Rijkers, student aan de kunstacademie AKV St. Joost in Den Bosch. Hij woont zelf tegenover het speeltuintje aan de Willem Barentzstraat.

Max wilde mensen prikkelen met het vbord dat hij woensdagmiddag plaatste, maar zoveel commotie had hij niet verwacht. Voor het vak Arts and Urbanism moest Max Rijkers een oplossing vinden voor de toenemende verstedelijking en leefbaarheid.

"Ik wilde mensen na laten denken over verstedelijking. Ik kwam op het op het idee dat er een heleboel regels zijn die we heel normaal vinden, bijvoorbeeld dat wij met z'n allen hebben afgesproken dat kinderen moeten spelen in een speeltuin. Het lijkt dus alsof kinderen aan de riem worden gelegd." 

'Ik was benieuwd of mensen het zouden geloven'
Rijkers was vooral benieuwd naar de reactie die het verkeersbord teweeg zou brengen. "Ik hoopte erop dat mensen het zouden geloven." Dat gebeurde niet. Wel kreeg de student Grafisch Ontwerp de nodige reacties van buurtgenoten.

"Eén buurvrouw vond het heel leuk, een andere buurtbewoner was er juist heel boos over. Mijn project zorgt in ieder geval voor de nodige commotie."

Commotie niet verwacht 
Naast de nodige reacties van zijn buurtgenoten, kreeg Rijkers ook veel reacties op social media. "Dat mijn studieproject zoveel commentaar zou oproepen had ik niet verwacht. Ik moet nu eerst even bijkomen van deze commotie", grapt de student uit Den Bosch.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.