Volle karren op laatste dag van Samen voor de Voedselbank - Omroep Brabant

Volle karren op laatste dag van Samen voor de Voedselbank

15 december 2017 om 14:52 • Aangepast 20 november 2020 om 19:46
nl
Nog één dag kunnen er producten voor de actie Samen voor de Voedselbank worden ingeleverd. Dat kan bijvoorbeeld bij de AH XL aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg. Omroep Brabant is daar met de Voedselbank on Tour. Nog voor dat onze kraam goed en wel open was, stonden er twee fraters met een volle boodschappenkar.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Frater Verhoeven en frater Maijves hadden met de andere fraters van de Gasthuisring van alles ingezameld voor de voedselbank. Eieren, water en brood maar ook iets lekkers. Een mooi begin van onze laatste inzameldag!

Tandenborstels en boeken
Commissaris van de Koning Wim van de Donk kwam ook zijn steentje bijdragen. Hij doneerde ook niet-eetbare spullen zoals tandenborstels, tandpasta en boeken. In het provinciehuis staan op elke verdieping dozen.

"Het gaat gemiddeld heel goed met ons land, maar er is één vlek, veel gezinnen die niet goed rondkomen. En sommige mensen kunnen zomaar in situatie komen dat je de voedselbank nodig hebt. Zo sprak ik met iemand van de voedselbank in Helmond waar een klant een ondernemer was die zelf altijd veel weggaf en die ondernemer staat nu zelf in de rij. Iedereen kan het overkomen dat het leven anders loopt dan gedacht. Daar sta je dan met je goede gedrag..."

Koopzegels
Gelukkig blijven de producten bij de Voedselbank on Tour in Tilburg binnenkomen. Rond het middaguur komt er een mevrouw met tientallen producten bij onze kraam. Ze heeft een speciale strategie voor de actie. "Ik spaar de koopzegels bij de supermarkt en als ik dan een volle kaart heb, ruil ik hem in. Van dat geld koop ik spullen voor de voedselbank."

Vier karren vol
Een tijdje later komt er een groepje de hal voor de supermarkt binnen. Ze duwen vier grote boodschappenkarren naar onze kraam. De mensen zijn van woonzorgcentrum Joannes Zwijsen in Tilburg. Ze hebben met bewoners, personeel, familie en de buurt een inzameling gehouden. Ze zitten om de hoek, dus komen ze het zelf even brengen.

Wachten op privacy instellingen...


Er zijn ook mensen die er een reisje voor over hebben om bij de Voedselbank on Tour te doneren. Zanger René Schuurmans kwam speciaal uit Sint-Michielsgestel om producten bij ons af te geven.

Wachten op privacy instellingen...


Lege schappen
Hij had van alles van huis meegenomen. Verreweg de meeste donateurs kwamen speciaal naar de supermarkt en deden daar inkopen. In Tilburg ging het zo hard dat er bijna geen soep of pasta te krijgen was.

Wachten op privacy instellingen...

Plaatje voor een product
Heb je nog niet gedoneerd? Kom dan snel iets afgeven bij een van onze ruim honderd inzamelpunten of kom naar Tilburg. Kom je iets bij de Voedselbank on Tour afgeven dan mag je bij de radio-programma's Muziek&Zo en Afslag Zuid een plaatje aanvragen.

Aan het eind van de middag maken we bekend hoeveel we met de actie hebben opgehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.