‘Doodslaan van vriend met hamer was geen noodweer’, justitie eist 9 jaar cel tegen Suzanne de V.

15 december 2017 om 11:40
nl
Justitie heeft vrijdag 9 jaar celstraf geëist tegen de Helmondse Suzanne de V. voor het doodslaan van haar vriend Michael. Volgens justitie is er geen twijfel dat Suzanne degene was die haar vriend sloeg met een hamer. Ze bekende dit al aan de politie. Voor moord was geen bewijs, het gaat dus om doodslag.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De verdediging zei dat het om noodweer ging. Suzanne de V. verklaart namelijk jarenlang ernstig mishandeld te zijn door haar vriend. Ze zou hem tijdens een ruzie uit zelfverdediging met een hamer hebben geslagen. Daar is justitie het niet mee eens. Volgens de officier van justitie is het ‘niet aannemelijk’ dat Suzanne een hamer in handen kreeg op het moment dat ze gewurgd werd.

Mishandeld
De V. was sinds februari op vrije voeten, omdat ze drie jonge kinderen heeft. In de rechtbank kwamen vrijdag weer gruwelijke verhalen naar boven. Zo zou ze om het minste worden geslagen en werd ze mishandeld met dartpijlen. Ze moest van hem altijd een telefoon bij zich hebben om hem te kunnen bedienen en werd met camera’s in de gaten gehouden als hij op zijn werk was.

Toerekeningsvatbaar
Deskundigen krijgen geen goed beeld van Suzanne. Is ze alleen maar slachtoffer geweest in de relatie of wist ze goed wat ze deed? Ze vinden haar volledig toerekeningsvatbaar.

Toch is Suzanne geen kille moordenaar, zegt justitie. “Ze heeft het zeker niet makkelijk gehad. Ze was een deel slachtoffer, maar ze was ook dader. Zij heeft gekozen voor deze ultieme daad. Er was op dat moment geen concrete aanleiding toe.”

De rechtbank doet 22 januari uitspraak.

Lees hier de tweets van onze verslaggever over de zaak.
[ScribbleLive:http://scrbliv.me/2718898]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.