'Ik vind dit een beetje machtsmisbruik', NAC-trainer Stijn Vreven in beroep tegen schorsing

15 december 2017 om 11:49 • Aangepast 20 november 2020 om 19:46
nl
NAC Breda-trainer Stijn Vreven dreigt twee duels vanaf de tribune te moeten toekijken. De tuchtcommissie heeft de Belgische coach voor drie duels (één voorwaardelijk) geschorst, vanwege zijn gedrag tijdens en na het duel met FC Twente van dinsdag. De club uit Breda gaat in beroep tegen deze uitspraak.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Tot aan de uitspraak van het beroep, die waarschijnlijk in januari volgt, mag Vreven op de bank blijven zitten tijdens de wedstrijden tegen sc Heerenveen en FC Utrecht.

Wachten op privacy instellingen...


De coach wordt gestraft 'vanwege het op agressieve wijze in woord en gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de arbitrage', aldus de tuchtcommissie.

Wachten op privacy instellingen...


 Boos op scheidsrechter
De NAC-trainer wond zich tijdens het duel al op en uitte zijn woede over enkele arbitrale beslissingen meteen na afloop al bij scheidsrechter Siemen Mulder. "Het is altijd lastig om tegen twaalf man te spelen'', zei de Belg later.

Wachten op privacy instellingen...


Niet de eerste keer
De tuchtcommissie baseerde zich op bestudering van tv-beelden en de verklaringen van het arbitrale kwartet en NAC Breda. Vreven miste eerder dit seizoen al een wedstrijd nadat hij tegen Heracles Almelo naar de tribune was verwezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.