Doelman Kelle Roos leeft een jongensdroom in Engeland

15 december 2017 om 14:11
nl
Kelle Roos mist veel verjaardagen en ook met Sinterklaas en Kerst is de doelman eigenlijk nooit in Nederland. Door een vrij weekend zou hij voor een vervroegd kerstbezoek even terugkeren, maar een tijdelijke bliksemtransfer zette een streep door zijn kerstreisje.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Roos zou afgelopen weekend niet bij de wedstrijdselectie van Derby County zitten. Met de club sprak hij af dat hij even terug naar Nederland mocht. "Omdat we hier met de kerstdagen niet vrij zijn, dit was mijn laatste kans. Mijn vriendin was hartstikke blij dat ik even naar huis kwam. Ik had haar aan de lijn toen mijn keeperstrainer belde. Ik zei: ‘die moet ik even opnemen, hij belt om te zeggen dat ik vandaag mag vertrekken’."

Meteen op reis
Een paar uur later was Roos inderdaad met zijn koffer op reis. "Maar dan wel naar de andere kant van Engeland, niet naar Nederland." De goalie vertrok op huurbasis van Derby County naar Plymouth Argyle, dat uitkomt op het derde niveau van Engeland.

Nog geen twee dagen later stond Roos niet met zijn vriendin, vrienden of familie bij te praten, maar stond hij onder de lat bij zijn nieuwe club. "Zo snel kan het soms gaan. Bij die club was in de ochtend de keeper geblesseerd geraakt op de training. Twee uur na het telefoontje van mijn keeperstrainer was alles geregeld en was ik op weg naar mijn nieuwe club."
[instagram:https://instagram.com/p/BckiJtigc3c/]

Jongensdroom
Zijn vriendin was blij voor Roos. "In het leven dat ik leid hoort dit er wel een beetje bij. Er kan soms een snelle wending komen. We hebben er met z’n allen ook wel om moeten lachen. Iedereen in mijn omgeving is wel gewend aan dit soort taferelen. Ze zijn ook blij voor me. Mijn vriendin is meteen naar Engeland gekomen, die was nog net op tijd voor de wedstrijd."

De 25-jarige doelman, in de jeugd actief voor PSV en Willem II, speelt sinds 2013 in Engeland. "Dat is soms moeilijk voor alle partijen. Tijdens het seizoen kom ik twee of drie keer voor een paar dagen naar Nederland en dan nog wat langer tijdens de zomer. Met verjaardagen, Sinterklaas en Kerstmis ben ik er in principe nooit bij. Ik zie mijn familie en vrienden minder dan ik zou willen. Maar dit is het leven waar ik voor kies."

Klagen doet Roos dan ook niet. "Het is heel simpel: ik leef de droom van elk jong jongetje. Dat besef ik elke dag. Natuurlijk zijn er minpunten, maar er zijn meer pluspunten. Het is fantastisch om in Engeland te voetballen."
[instagram:https://instagram.com/p/BcsSWpigMFv/]

Toekomst
Roos heeft geen idee tot wanneer hij bij Plymouth Argyle actief zal zijn. "De club mag me huren omdat er drie keepers geblesseerd zijn. Dat is dan voor zeven dagen. Die huurovereenkomst mag iedere keer met zeven dagen verlengd worden tot de keepers niet meer geblesseerd zijn of Derby County me terug wil halen omdat daar een keeper geblesseerd is."

Hij verwacht voorlopig nog wel even in Engeland te spelen. “Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij de club.” Spelen in de buurt van zijn geliefden zou ook mooi zijn. “Ik sta altijd open voor mooie avonturen, ook de eredivisie. Maar dan moet het wel de juiste club zijn. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar bij Derby County en heb het echt goed naar mijn zin.”

Bekijk hieronder beelden van Kelle Roos als doelman in Engeland, waar hij regelmatig indruk maakt.
[youtube:https://youtu.be/1zQgYJEcptQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!