Van de Donk voor de voedselbank: 'Ik stop het tasje erbij, die krijg je niet meer in de supermarkt.'

15 december 2017 om 14:51
nl
De actie 'Samen voor de voedselbank' loopt op z`n eind. Brabant heeft zich de afgelopen weken van een warme kant laten zien. In de hele provincie hebben mensen voedsel gegeven. Ook commissaris van de Koning Wim van de Donk doet mee met voedselbankactie. Hij zorgde ervoor dat in het provinciehuis dozen staan waarin ambtenaren koffie, rijst en pastasaus kunnen achterlaten.
Profielfoto van Audrey Verhagen
Geschreven door
Audrey Verhagen

"Het kan ons allemaal overkomen!" Met opgeheven wijsvingers waarschuwt de commissaris, om niet neer te kijken op mensen die gebruik maken van de voedselbank. Hij vertelt hoe een ondernemer jarenlang doneerde aan de voedselbank maar uiteindelijk zelf gebruik moest maken van de hulp toen zijn zaak op de fles ging.   

Dure producten
Wim van de Donk heeft voor de voedselbank zijn vooraadkast geplunderd. Niet alleen doneert hij koffie, thee en pasta ook een pakje met tandenborstels en tandpasta gaat in de doos. "Het zijn allemaal dure producten. Ik dacht: dat hoort er ook allemaal bij. Na het eten moet je je tanden poetsen."

Met het voedsel dat wordt opgehaald kunnen arme mensen een tijdje vooruit maar volgens de commissaris is een tekort aan eten maar één van de problemen waar ze mee te maken krijgen. "Het is een cocktail van eenzaamheid en armoede. Mensen zijn op een af andere manier op een zijspoor gekomen. Ik hoop dat we omzien naar die mensen, ze betrekken bij de samenleving."

ZIE OOK: Fraters met volle boodschappenkar in de rij voor Samen voor de Voedselbank

Geestelijk voedsel
Uit het plastic tasje komen ook nog twee romans, gekocht van de Bossche schrijfster Mijke Pol. Boeken staan niet op de lijst, maar de commissaris vindt het leuk om ook wat 'geestelijk voedsel' te doneren. Het plastic tasje gaat ook in de doos. "Ik stop het tasje erbij want die krijg je niet meer in de supermarkt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.