Veroorzaker dodelijk ongeluk Tilburg: geen doodslag, maar dood door schuld

15 december 2017 om 16:12 • Aangepast 20 november 2020 om 19:45
nl
Justitie gaat Faisal D., de veroorzaker van het dodelijk ongeluk aan de Bredaseweg in Tilburg, geen doodslag maar dood door schuld ten laste leggen. Dat bleek vrijdag bij een tussentijdse zitting in rechtbank van Breda.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Volgens justitie was er wel sprake van ‘roekeloos rijden’, maar niet zodanig dat daar juridisch gezien de kwalificatie doodslag aan gegeven kon worden.

Wachten op privacy instellingen...


Faisal D. was niet bij de zitting aanwezig. Op verzoek van zijn advocaat worden nog twee deskundigen verhoord door de rechter-commissaris. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...


Op de vlucht
Het ongeluk gebeurde op donderdag 27 oktober 2016 op de Bredaseweg in Tilburg. Bij het ongeluk kwamen de leerkrachten Henriëtte en Bert van der Veeken om  het leven. Zij werden tijdens het oversteken geschept door een auto die door Faisal D. uit Tilburg werd bestuurd. Na het ongeluk stond sloeg de Tilburger op de vlucht.

LEES OOK: Slachtoffers dodelijk ongeval Tilburg waren leerkrachten uit Rijen, man zou 40-jarig jubileum vieren

In februari 2017 besloot de rechtbank dat Faisal D. zijn proces thuis mag afwachten. Voor de rechter-commissaris was er onvoldoende bewijs is dat Faisal D. roekeloos heeft gereden. Zijn rijbewijs is wel ingenomen.

LEES OOK: Man (62) en vrouw (59) uit Rijen doodgereden in Tilburg, dader rijdt door

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.