Ouders schrikken van de sluiting van twee basisscholen in één wijk

15 december 2017 om 16:17
nl
In Oosterhout gaan twee bassischolen in één wijk sluiten. Het was al bekend dat scholenstichting Delta Onderwijs basisschool de Kameleon wilde sluiten, maar nu is ook besloten dat De Biëncorf dicht moet. Ouders zijn ernstig geschrokken omdat er straks geen school meer in de wijk Slotjes-Midden zit.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Jolanda Katje van de oudervereniging van de Kameleon is boos. “Ik wil dat mijn dochter naar een openbare basisschool gaat en die zit niet in de buurt. Ze moeten dan straks naar de Sterrendonk of naar de Pionier en die zitten heel ver weg. Daar zou mijn dochter niet alleen naar toe kunnen gaan. Het is gewoon niet te doen. Zeker voor mensen zonder rijbewijs."

Gemeente aan zet
Volgens de oudervereniging vinden bijna alle ouders het verschrikkelijk. “De gemeente moet nog een besluit nemen over de sluiting van de Kameleon. We hopen dat zij het tegen kunnen houden.”

De scholenstichting wil de scholen sluiten omdat het leerlingenaantal terugloopt. Op de Kameleon zitten zo’n kleine 50 leerlingen en op de Biëncorf ruim 100.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.