Video

Staat 'het mooiste kersthuis van Brabant' in Boxtel dit jaar?

18 december 2017 om 14:27
nl
Waar staat het mooiste kersthuis van Brabant? Via Facebook deden we een oproep en jullie reageerden massaal. We hebben vier huizen genomineerd en jij mag meestemmen. Maar het hoofd van de jury is natuurlijk de kerstman zelf. Hij gaat persoonlijk bij alle huizen kijken. Zo ook bij de familie Blom in Boxtel.
Profielfoto van Manon van Bergen
Geschreven door
Manon van Bergen

Theo en Monique Blom hebben tientallen kerstmannetjes in hun tuin staan. In alle soorten en maten. Maar als er een levensechte kerstman voor hun deur staat, is dat toch wel even schrikken. De nominatie voor mooiste kersthuis van Brabant nemen ze dolblij in ontvangst. “We vinden het een hele eer!”, aldus Monique.

Vorig jaar deed het echtpaar ook een gooi naar de titel, maar toen won het huis van de familie Visser in Veldhoven. “Maar we vonden het zo leuk om mee te doen dat we het nóg een keer proberen.”

Kerst-tic
Al achttien jaar versiert het echtpaar hun huis van buiten én van binnen. "Het is gewoon een tic”, zegt Monique. “Ja dat is het inderdaad, een kerst-tic”, vult echtgenoot Theo aan. De kerstversieringen zijn een gezamenlijke hobby. Begin december startten ze op en dan is het vijf weken genieten geblazen.

Kerstman vastlijmen
Terwijl de kerstman zijn juryrapport opmaakt, kijken Theo en Monique gespannen toe. “We zijn heel benieuwd”, zegt Theo. “Het is net of we weer op school zitten”, vult Monique aan. En aan die levende kerstman in de tuin kan ze wel wennen. “Ik denk dat ik hem houd”, schatert ze. “Ik lijm hem straks vast zodat hij niet meer met jullie mee kan!”

Dinsdag, woensdag en donderdag presenteren we de andere drie genomineerden voor het mooiste kersthuis van Brabant. Vanaf donderdagavond kan via Facebook gestemd worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.