Kou lijden bij PSV: stadionverwarming afgekeurd

15 december 2017 om 20:54
nl
PSV-supporters gaan het de komende thuiswedstrijden koud krijgen. De stadionverwarming in het Philips Stadion is door de gemeente afgekeurd. De kachels voldoen niet meer aan de veiligheidseisen.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zaterdagavond blijft de verwarming uit. Volgens de weersvoorspelling ligt de temperatuur zaterdagavond net boven het vriespunt, dus een extra sjaal en muts meenemen lijkt geen overbodige luxe.

Ook tijdens de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo en het duel tegen Vitesse is er geen verwarming. Daarna is het winterstop, dus heeft PSV een aantal weken om aan de verwarming te werken.

Meer aanpassingen nodig
Het probleem met de stadionverwarming speelt al sinds PSV - FC Twente begin november. De afgelopen tijd heeft PSV de gasheaters aangepast, om weer aan de regels te voldoen, maar die aanpassingen zijn niet voldoende.

"We vinden het heel vervelend, want we snappen dat dit ten koste gaat van het comfort, maar veiligheid en zorgvuldigheid gaan boven alles.", zegt PSV-directeur Toon Gerbrands. "Nader onderzoek afgelopen week heeft de betrokken partijen geleerd dat we er qua aanpassingen nog niet zijn."

Lekverlies
Volgens de gemeente Eindhoven voldoet de verwarmingsinstallatie niet aan het zogeheten Bouwbesluit. De leidingen zijn afgekeurd en mogen pas weer gebruikt worden als ze aan de regels voldoen. Volgens een woordvoerder gaat het om lekverlies in de gastoevoerleidingen naar de heaters. “We begrijpen dat dit vervelend is voor het comfort van de PSV-fans in het stadion. Maar zoals PSV hier zelf ook al over gemeld heeft: veiligheid en zorgvuldigheid zijn belangrijker”, laat de gemeente zaterdag weten.

Wel elektrische heaters
In een paar (zakelijke) gedeeltes van het stadion hangen elektrische heaters. Daar is niets mee aan de hand, dus die branden wel gewoon.

Voor de overige supporters geldt dat ze moeten hopen op hartverwarmend voetbal van PSV...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.