Wie maakt de lekkerste en mooiste kersttaart tijdens 'Heel Steenbergen Bakt'?

16 december 2017 om 16:09
nl
Een marsenpeinen worteltje hier, nog een laatste een kloddertje botercrême daar en de kersttaart van Imke en Ine is klaar. De twee meiden van dertien en twaalf jaar doen mee aan 'Heel Steenbergen Bakt'. Ze zijn vrijdag begonnen aan hun sneeuwpoptaart die zaterdagmiddag beoordeeld werd door een professionele jury.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

"Ik vind het echt superspannend. Vooral de decoraties moeten heel secuur worden gedaan", legt Imke uit. De twee vriendinnen bakken inmiddels al een tijdje samen. "Telkens wanneer we afspreken, bakken we een taart", aldus Ine.

Kerstgedachte
De taartenwedstrijd wordt voor de tweede keer gehouden in Steenbergen. De organisatie is in handen van de plaatselijke Lions Club. "Het geeft een mooie saamhorigheid zo vlak voor de kerst", vertelt Emile Altink van de Lions Club.

De ingezonden taarten worden per punt dit weekend tijdens de kerstmarkt in de Gummaruskerk verkocht. De opbrengst is bestemd voor warme kleding voor daklozen in de regio.

Elf bakkers dingen mee naar de titel van beste taartenbakker van Steenbergen. Onder de kanshebbers is ook een taart van de burgemeester. Zondag wordt bekend wie de beste of mooiste taart gebakken heeft.

Kers op de taart
Imke en Ine vonden meedoen al erg leuk. Maar winnen zou natuurlijk pas echt de kers op de sneeuwpoptaart zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.