Mathieu van der Poel na spectaculaire strijd met Wout van Aert gewoon weer de winnaar

16 december 2017 om 16:10 • Aangepast 20 november 2020 om 19:44
nl
Er staat geen maat op Mathieu van der Poel dit jaar. Bijna overal waar hij aan de start verschijnt, komt hij als eerste over de finish. Zaterdagmiddag was dat ook weer het geval tijdens de Scheldecross, dit keer ging er tot het slot van de race wel een zinderende strijd met Wout van Aert aan vooraf.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van der Poel ging al snel in de wedstrijd onderuit, waardoor hij vanaf plaats tien aan een inhaalrace moest beginnen. Al snel kwam hij bij koploper Van Aert, die zelf in de derde ronde naar de grond ging. Van der Poel reed alleen, na materiaalpech besloot hij bij de post op zijn rivaal te wachten. De twee wisselden elkaar daarna regelmatig af aan kop van de wedstrijd, waarbij ze wel steeds bij elkaar in de buurt bleven.

Op een loopstrook in het zand versnelde Van der Poel, op een onderdeel waar de wereldkampioen juist sterk is. Van Aert bleef lang bij, maar niet lang na het loopgedeelte moest de Belg alsnog het hoofd buigen. Zo kreeg Van der Poel kort voor de finish de tijd om zijn shirt dicht te ritsen en met de armen omhoog over de eindstreep te rijden, drie tellen later kwam Van Aert over de meet.

'Publiek is enthousiaster'
Van der Poel weet dat het publiek genoot van de tweestrijd. "Het was spektakel, dat ligt ook deels aan het parcours. Voor mij is het leuk om het duel aan te gaan. Vooral omdat het publiek enthousiaster is dan wanneer je altijd rijdt", zei de winnaar kort na de race tegen Sporza.

Terugkeer Marianne Vos
Bij de vrouwen keerde Marianne Vos zaterdag terug in het veld. Bij haar rentree eindigde ze als achtste. De zege in Antwerpen ging bij de vrouwen naar de Belgische regerend wereldkampioene Sanne Cant. De uit Babyloniënbroek afkomstige Vos eindigde, ondanks een snelle start, uiteindelijk op ruim twee van Cant. Maud Kaptheijns uit Westerhoven kwam als zesde over de finish.

"Mijn start was sterk, ik kon als tweede het veld induiken", zei Vos na afloop op de website van haar ploeg Waowdeals. Ze voerde een strijd met Cant. "Dat kostte behoorlijk wat kracht en daardoor moest ik me iets te veel forceren." Na een aantal minderen ronden wist ze zich te herpakken. "In de slotronde vond ik mijn ritme weer terug en begon het te draaien. Dat goede gevoel wil ik meenemen naar de volgende veldritten."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.