Directrice Laverna belaagt bejaarde man, Inspectie stelt onderzoek in naar zorgbedrijf

16 december 2017 om 17:21
nl
De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar zorgaanbieder Laverna. Aanleiding is de aangifte bij de politie door de 76-jarige Jan van de Corput uit Oosterhout. Hij zou door de boze directrice van de zorgorganisatie mishandeld en bedreigd zijn. Dat meldt BN DeStem in haar zaterdageditie.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Van der Corput kwam in contact met Laverna toen hij hulp zocht voor zijn terminaal zieke vrouw Seline. Tegenover de krant vertelt de bejaarde man dat ze aanvankelijk tevreden waren over de verleende zorg. Toen hij echter thuis het zorgcontract besprak met de directrice, bleek de datum van de geleverde zorg te ontbreken. De bejaarde man weigerde daarop zijn handtekening te zetten, tot woede van de directrice. Zij begon te schelden en te tieren.

Blauwe plekken
Het kwam volgens Van de Corput zelfs tot een handgemeen op het moment dat hij zich bedreigd voelde en de politie wilde bellen. “Ze vloog me aan en wilde mijn telefoon afpakken”, zegt hij tegen BN DeStem.

De voormalige huisschilder uit Den Haag zou blauwe plekken hebben opgelopen. Ook zit in zijn arm een snee van de nagels van de directrice en kan hij zijn wijsvinger niet meer buigen.

Zodra Van der Corput de politie aan de lijn kreeg, ging de directrice er snel vandoor. Zijn vrouw Seline kon de hevige ruzie vanuit haar bed in de woonkamer volgen. “Zij vond het allemaal erg angstig en is geschrokken van het gegil in de gang", laat Van der Corput aan BN DeStem weten. 

Opgeblazen
Ivonne Aroma, directrice van , wil niet ingaan op de beschuldigingen. In een korte reactie aan de krant: ‘Het verhaal is allemaal opgeblazen’.

Het echtpaar Van der Corput heeft ondertussen bij de politie aangifte gedaan van huisvredebreuk. Voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg voldoende reden om een onderzoek in te stellen. Ook de gemeente Oosterhout neemt het voorval hoog op. Volgens wethouder Marian Witte beraadt de gemeente zich op juridische stappen. “Tot die tijd doen wij geen zaken met deze partij”, meldt ze aan de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.