Nieuwe nederlaag voor NAC, ploeg van Stijn Vreven nipt onderuit tegen Heerenveen

16 december 2017 om 20:33 • Aangepast 20 november 2020 om 19:43
NAC heeft een nieuwe nederlaag geleden. Op bezoek bij sc Heerenveen ging het met 0-1 onderuit. Een fout van Mounir El Allouchi stond aan de basis van de enige treffer.

90' Afgelopen. NAC verliest voor de tiende keer dit seizoen. De ploeg moet hopen dat Sparta en Roda JC dit weekend niet allebei winnen, anders staat het laatste in de eredivisie.

85' Verdediger Pablo Mari kopt achterwaarts op doel. Heerenveen-goalie Warner Hahn doorziet het, duikt en vangt de bal.

82' Een kansje via Rai Vloet. Na een voorzet van Angelino kopt hij op doel. Warner Hahn kan de bal makkelijk oppikken, de poging van Vloet mist kracht.

79' NAC gaat op zoek naar meer. De achterstand in Heerenveen is slechts 1-0. In de jacht op de gelijkmaker brengt Stijn Vreven ook aanvaller Richelor Sprangers. De Belgische oefenmeester heeft drie aanvallend ingestelde spelers binnen de lijnen gebracht.

75' Thomas Enevoldsen ziet Rai Vloet vrij bij de tweede paal. De spits geeft de bal laag voor, daardoor kan Daniel Hoegh ingrijpen. Vanuit de corner komt de bal bij Paolo Fernandes, zijn schot zwaait een metertje naast het doel van Heerenveen.

71. Heerenveen en NAC claimen een penalty. Eerst wil Rojas een strafschop als hij naar de grond gaat, niet veel later vraagt ook Thomas Enevoldsen om een strafschop. Beide keren wuift de scheidsrechter het weg.

60' Thierry Ambrose, de hele wedstrijd onzichtbaar, is vervangen door Thomas Enevoldsen. De Deen is direct gevaarlijk. Vanuit de draai schiet hij net naast het doel van Heerenveen.

55' GOAL! Pelle van Amersfoort brengt de thuisploeg op voorsprong. Dramatisch balverlies van Mounir El Allouchi, hij schuift de bal zomaar in de voeten van Van Amersfoort. De spits pakt het buitenkansje aan.

50' Mounir El Allouchi probeert het vijf minuten na rust met een schot van afstand. Zijn poging vliegt over het doel van Warner Hahn.

43' NAC komt goed weg. Terwijl Mounir El Allouchi op de grond ligt, scoort sc Heerenveen bijna de 1-0. Fabian Sporkslede brengt redding op de doellijn.

34' Mark Birighitti twijfelt. Bij een corner aarzelt hij. Eerst komt hij uit zijn goal, daarna gaat hij snel terug. Daarna heeft hij een knappe redding in huis op de doellijn.

30' NAC krijgt een grote mogelijkheid om de score te openen. Aan de linkerkant is back Angelino opgekomen, hij trekt de bal voor op Rai Vloet. Hij schiet op Heerenveen-verdediger Daniel Hoegh.

27' Rai Vloet scoort, maar dat doet hij overduidelijk in buitenspelpositie. Doelpunt telt dus niet.

18' Vrije trap op een gevaarlijke plek. Giovanni Korte maakt hands als Stijn Schaars de bal voor het doel gooit. Schaars gaat zelf achter de bal staan. Hij krult de bal net over het doel.

10' Gianluca Nijholt moet even naar de kant. De middenvelder, voor de derde keer op rij in de basis bij de Bredase club, heeft na een tik van Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries een bloedneus. NAC staat even met tien man, maar Nijholt keert snel terug.

7' NAC komt goed weg. Heerenveen is twee keer dicht bij een treffer vanuit een corner. De eerste keer let doelman Mark Birighitti goed op, de tweede keer kopt Vlap de bal op de paal.

1' Heerenveen heeft afgetrapt in eigen huis.

Bij NAC keert Mark Birighitti terug onder de lat. De Australische doelman neemt de plaats in van Nigel Bertrams, die na zijn rode kaart tegen FC Twente zes duels toe moet kijken. Verder zijn er geen wijzigingen bij NAC, dat momenteel zestiende staat in de eredivisie. Tegenstander Heerenveen heeft zeven punten meer dan NAC en staat daarmee op de tiende plaats.