‘Soms slaat de bureaucratie door’, PSV-directeur Gerbrands over afgekeurde stadionverwarming

16 december 2017 om 18:51
nl
Zelf had hij de verwarming wel aan durven zetten. “De risico’s zijn te verwaarlozen”, zegt Toon Gerbrands. Maar volgens de PSV-directeur is de bureaucratie rondom de verwarming in het Philips Stadion doorgeslagen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Hopelijk wordt het een hartverwarmende wedstrijd die PSV zaterdagavond op de mat legt tegen ADO Den Haag. Anders kunnen de toeschouwers op de tribunes het knap koud krijgen, nu de stadionverwarming niet aan mag. En dat bij een temperatuur net boven het vriespunt.

LEES OOK:  Kou lijden bij PSV: stadionverwarming afgekeurd

Afgeschoten
Het probleem met de stadionverwarming speelt sinds begin november. PSV heeft afgelopen weken allerlei maatregelen getroffen, maar volgens de gemeente Eindhoven voldoen de gaskachels nog steeds niet aan de veiligheidseisen.

“Er is heel veel gefikst maar alle tussenoplossingen zijn afgeschoten. Er was misschien een half procent kans dat er iets gebeurt. Met een beetje goede wil, hadden we de verwarming aan kunnen zetten. Tja, regels zijn regels”, verzucht Gerbrands. “Maar de veiligheid van het publiek gaat boven alles. We gaan daarover geen ruzie maken met de gemeente.”

Sjaaltje extra
Toch ziet hij met lede ogen toe hoe het publiek zich warm moet houden op de tribunes. Gerbrands: “Natuurlijk is voetbal een buitensport, maar ik vind het vervelend dat we de supporters nu niet meer comfort kunnen bieden. Ik raad iedereen aan om een extra sjaaltje mee te nemen en te blijven aanmoedigen om het warm te houden.”

LLES OOK: Tips voor de PSV-fans om het warm te houden: dicht bij je buurman zitten en dribbelen

Supportersvereniging PSV
Gerdine Vereijken van de PSV Supportersvereniging is het daar helemaal mee eens. "Ik laat het graag aan PSV over. Zij kunnen de veiligheid voor de toeschouwers het beste inschatten. Als het gaat om de kou? Nou, we hebben als supporters wel voor hetere vuren gestaan. Natuurlijk worden er vragen gesteld, maar iedereen blijft positief achter de club staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.