Willem II verdedigt ‘amateuristisch’ en dus gaat het mis in uitstekende wedstrijd tegen PEC Zwolle

16 december 2017 om 21:52 • Aangepast 20 november 2020 om 19:43
Prima spelen, maar toch verliezen. Het overkwam Willem II zaterdagavond tegen PEC Zwolle. De Tilburgers gaven totaal onnodig een 2-0 voorsprong weg. "‘Hoe wij de goals weggeven is gewoon amateuristisch", concludeert verdediger Freek Heerkens.
Profielfoto van Twan Spierts
Twan Spierts

Het begon zo goed voor Willem II. Via Fran Sol en Ben Rienstra kwamen de Tricolores meer dan verdiend op een 2-0 voorsprong.

ZIE OOK:  Geen stunt voor Willem II, Tilburgse club gaat ondanks 2-0 voorsprong onderuit tegen PEC Zwolle

Branderhorst komt goed weg
Maar een paar minuten voor rust ging het voor het eerst mis. Totaal onnodig maakte Kostas Tsimikas een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Een penalty voor PEC, die benut werd door Erik Bakker. In het tumult voor die penalty kreeg Willem II-keeper Mattijs Branderhorst geel. En daarmee mocht hij niet mopperen.

"Ik probeer een spel te spelen om de tegenstander uit z'n concentratie te halen. De scheidsrechter laat me dat spel niet spelen. Toen hij ervoor ging staan, gaf ik 'm uit een reflex een klein duwtje. Dat moet ik natuurlijk niet doen."

Twee keer de boot in
Na rust had Willem II de wedstrijd moeten beslissen, mogelijkheden waren er genoeg. Maar ondanks dat het erop leek dat Willem II de gevaarlijke Zwolle-aanvallers in de tang had, ging het toch twee keer mis. "Je weet dat ze veel kwaliteit hebben voorin en dat blijkt wel weer", zei verdediger Freek Heerkens met een zuur gezicht.

Willem II speelde uitstekend
Coach Erwin van de Looi vond dat zijn ploeg een uitstekende wedstrijd speelde. "We hebben hele goede kansen gecreëerd, maar een paar keer slecht verdedigd."

Dinsdag mag Willem II weer aan de bak, in de beker thuis tegen RKC. Volgende week zondag mag de ploeg dan naar Amsterdam voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. "Verder komen in de beker is ongelooflijk belangrijk. Helemaal niks Ajax, het gaat nu alleen over RKC. We hebben twee dagen om te herstellen en dan moeten we er weer staan.