Jelle Klaasen had nooit gedacht dat hij zou verliezen: 'Het gevoel was goed'

16 december 2017 om 23:08 • Aangepast 20 november 2020 om 19:43
nl
Met een 1-3 nederlaag eindigde het WK darts voor Jelle Klaasen eigenlijk voor het goed en wel begonnen was. Jan Dekker was te sterk in de eerste ronde. En daar had de darter uit Breda vooraf geen rekening mee gehouden.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Het gevoel was goed", zei Klaasen na afloop van zijn nederlaag tegenover RTL7. "Als je de dubbels niet gooit, kan iedereen winnen. Ik voel me goed, ik had nooit gedacht dat ik zou verliezen. Als ik mijn dubbels had gegooid had ik ook niet verloren. Maar als je ze niet gooit, dan verdien je het ook niet om te winnen."

Klaasen won de eerste set overtuigend. In de tweede set waren er ook kansen, toch ging het mis. The Cobra had last van gefluit uit het publiek. "Ze waren elke keer aan het fluiten op het moment dat ik aan het gooien was. Na dat gefluit in de tweede set was mijn concentratie een stuk minder. Maar het ligt aan mezelf."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Einde WK voor Jelle Klaasen, landgenoot Jan Dekker met 1-3 te sterk in eerste ronde

Gevolgen
Voor Klaasen stond er veel op het spel. Twee jaar geleden bereikte hij de halve finale, de punten die hij daarmee verdiende voor de PDC Order of Merit (wereldranglijst) raakt hij nu kwijt. Klaasen zal door dit resultaat gaan zakken op die ranglijst.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.