Veel ongelukken vanwege verraderlijke gladheid: auto's belanden tegen schuur en bomen

17 december 2017 om 11:45
nl
In Reusel is zondagochtend een auto uit de bocht gevlogen, over de kop geslagen en tegen een schuur terechtgekomen. Onderweg gleed de auto door een heg en ramde die een boom en lantaarnpaal.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Het ongeluk gebeurde rond tien uur op de Voorste Heikant, waarschijnlijk door de gladheid. Vanwege mogelijke gevaarlijke situaties op de weg had het KNMI zondagochtend code geel afgegeven.

De bestuurder van de auto had na het ongeluk last van zijn rug en is naar een ziekenhuis gebracht. De schuur is ontzet.

Oudenbosch, Goirle, Ledeacker en Rijkevoort
Ook in Ledeacker was het raak. Daar gleed een auto tegen een boom en in een sloot. Vanwege de situatie van de bestuurder werd een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Op de Sint Anthonisweg in Rijkevoort belandde eveneens een auto in een sloot. Ook bij dit ongeluk zou de gladheid een rol hebben gespeeld.

Ontwijken
In Oudenbosch botsten zondagochtend op de Vaartweg drie auto's op elkaar. Hierbij raakten twee mensen lichtgewond.

Het ongeluk werd veroorzaakt doordat een automobilist in een gladde bocht de macht over het stuur kwijtraakte. Hij kon de andere auto's niet meer ontwijken. Vanwege dit ongeluk werd de weg korte tijd afgesloten. Een strooiwagen werd opgeroepen om het stuk weg extra goed te strooien.

Goirle
In Goirle was een automobiliste de klos in een flauwe bocht van de Beeksedijk. Ook zij verloor door de gladheid de macht over het stuur. De auto kwam met de achterkant tegen de boom tot stilstand. De vrouw is nagekeken in een ambulance, maar ze hoefde niet mee naar een ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.