Bondscoach Wouda blij met EK-prestaties 'Kromo', maar juist ook met die van nieuwe generatie

17 december 2017 om 12:55 • Aangepast 20 november 2020 om 19:42
nl
Het EK kortebaan in Kopenhagen verloopt voor de Nederlandse zwemploeg enorm succesvol. De prestaties van met name Ranomi Kromowidjojo, vijf keer goud waarvan drie in estafettes, spreken uiteraard tot de verbeelding. Maar bondscoach Marcel Wouda uit Tilburg is vooral blij met de prestaties van het ‘laagje daaronder’, zo geeft hij zondag aan in het programma Sportlunch van Omroep Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Ranomi en Femke (Heemskerk, red.) zijn geweldige toppers. Maar er komt een dag dat zij gaan stoppen. Dan moet er een generatie klaar staan die het gaat overnemen", geeft Wouda aan. "En die aanvoer begint nu te komen."  

LEES OOK: Vijfde gouden medaille en wereldrecord voor Kromowidjojo op EK

Wouda doelt bij de vrouwen op Maaike de Waard van NTC Eindhoven en Kira Toussaint.

Wachten op privacy instellingen...

En bij de mannen op Kyle Stolk uit Waalre en Arno Kamminga. 

Wachten op privacy instellingen...

'We doen het met elkaar'
Hoewel de eindbalans van het toernooi pas na de laatste finalesessie zondagmiddag kan worden opgemaakt, beaamt de bondscoach dat het lekker gaat in Denemarken.

Of dat zijn verdienste is? "We doen het met elkaar", benadrukt hij. "We hebben met elkaar een duidelijke weg gekozen. En daar wil iedereen zich aan committeren. Dat zorgt voor een fijn en goed prestatieklimaat. Dan kan talent dat we hebben, floreren." 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.