Afrit en tunnel van A73 onderzocht nadat spookrijder Dominique Lousberg doodreed

18 december 2017 om 07:14
nl
Rijkswaterstaat is begonnen met een onderzoek naar een afrit en tunnel van de A73. Aanleiding is een frontale botsing op de snelweg bij Roermond, waarbij een Poolse spookrijder en de Tilburgse Dominique Lousberg om het leven kwamen. Dat schrijft De Limburger zondag.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Bij het ongeluk op 19 november reed een spookrijder frontaal op haar auto, de spookrijder kwam daarbij zelf ook om het leven. Het onderzoek wordt door Rijkswaterstaat in samenwerking met de politie uitgevoerd. Twee dingen zullen nadrukkelijk worden onderzocht: de plek waar de spookrijder de snelweg op reed en de technische installatie van de tunnel.

"Als Rijkswaterstaat kijken we daarbij naar de weginrichting en of alles helder is voor de weggebruikers. Afhankelijk van wat daar de uitkomst van is, zou dat tot aanpassingen kunnen leiden", aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat aan De Limburger.

LEES OOK: ‘Politie had bloed spookrijder moeten onderzoeken: het minste wat ze konden doen’

Geen bloedtest
Het wordt waarschijnlijk nooit duidelijk hoe het kwam dat de Poolse spookrijder die bewuste nacht aan de verkeerde kant van de weg zichzelf en de 22-jarige Tilburgse doodreed. Omdat hij was overleden, werd er geen bloedtest gedaan om te zien of de man had gedronken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.