'PSV moet betere tweede helften gaan spelen', Willy en René adviseren rust tijdens winterstop

18 december 2017 om 10:00
nl
"Rust in de tent houden en geen gekke dingen doen." Dat is de boodschap die clubicoon René van de Kerkhof geeft aan PSV. De Eindhovense voetbalclub kroonde zich zaterdag tot winterkampioen na de 3-0 zege op ADO Den Haag. Nog twee wedstrijden en dan begint de winterstop. Daarna moet de titelrace serieuze vormen gaan aannemen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

”Het was wel te voorspellen dat PSV zou winnen van ADO", vertelt broer Willy. "Net als tegen FC Groningen voetbalde PSV zaterdag een goede eerste helft en een slechtere tweede. De ploeg moet ook in de tweede helft eens wat beter gaan spelen. Luuk de Jong, die zaterdag twee keer scoorde, komt langzaam maar zeker weer op zijn oude niveau. Dat is mooi.”

'Ramselaar doet het fantastisch'
René benadrukt dat PSV zaterdag bij de goals wel hulp kreeg van de verdediging van ADO. Hij baalt ervan dat PSV in de tweede helft niet kon doordrukken. "Je moet toch het doelsaldo opkrikken, dat kan belangrijk worden", benadrukt de oud-international. "Ajax won zondag van AZ. We hebben vijf punten voorsprong. Dat is een gat, maar het is nog een lange weg."

René is wel blij met de basisplaats van Bart Ramselaar, die sinds het uitduel met Ajax de plaats van Gastón Pereiro heeft overgenomen. “Bart doet het fantastisch. Hij was midweeks ook al goed in en tegen Groningen."

Transfermarkt
Voor de winterstop wacht PSV nog twee wedstrijden: een bekerduel met VVV-Venlo en de competitiewedstrijd tegen Vitesse. In januari begint de tweede competitiehelft. In de tussentijd gaat de transfermarkt weer open. Grote vraag is of PSV zich nog moet versterken met het oog op de titelrace. “Ik denk het niet", reageert René. "Rust in de tent houden en geen gekke dingen doen.”

Willy is het daarmee eens. Hij pareert de kritiek die de Eindhovense defensie regelmatig krijgt. “Als je ziet hoeveel doelpunten wij tegen hebben gekregen, dan valt dat wel mee. Zeker als je de doelpunten die PSV incasseerde in de wedstrijden tegen FC Groningen en Ajax er vanaf haalt. Dan heeft PSV de minst gepasseerde verdediging van Nederland. Ik heb het idee dat het steeds beter wordt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.